Controalele inspectorilor DSV s-au lăsat cu multe sancţiuni

214

balciDeoarece sezonul târgurilor şi al manifestărilor orăşeneşti este în plin avânt, nici inspectorii sanitar-veterinari nu au stat degeaba, numărul sancţiunilor aplicate de aceştia nefiind deloc de neglijat.

Pe parcursul ultimei săptămâni, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat în baza Programelor de supraveghere şi control pe anul 2011, a notelor de serviciu, a reclamaţiilor, un număr de 61 de controale în Târgu-Jiu, Rovinari, Ţicleni, Târgu Cărbuneşti, Tismana, Bărbăteşti, Novaci, Bumbeşti-Jiu, Motru. Inspectorii au trecut pragul a 14 brutării, o unitate de ambalare a produselor alimentare, una de fabricare a produselor zaharoase, 16 unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare, un supermarket, două depozite alimentare, un bar şi un abator de păsări. “Am verificat şi 24 de unităţi de alimentaţie publică cu activitate în cadrul târgurilor organizate cu prilejul Festivalului Berii din Rovinari şi Târgu-Jiu, Sărbătoarea de Sf. Maria de la Tismana, Ziua Minerului de la Motru, precum si unităţile cu activitate în Parcul Central din Târgu-Jiu. În cursul acţiunilor de control, au fost constatate abateri de la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj.

4.400 de lei, valoarea amenzilor

În urma controalelor, inspectorii gorjeni au aplicat un număr total de şapte sancţiuni contravenţionale. Astfel s-a aplicat un avertisment la o unitate de ambalare a produselor alimentare din Târgu-Jiu, cinci amenzi în valoare de 4.400 de lei la o unitate de abatorizare a păsărilor din Târgu-Jiu şi patru unităţi de alimentaţie publică cu activitate în cadrul târgurilor organizate la Rovinari, Tismana, Târgu-Jiu, precum şi o suspendare temporară de activitate la un bar din municipiul Târgu-Jiu. Motivele sancţiunilor contravenţionale au fost manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare şi neaprobate sanitar-veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă. De asemenea, s-au aplicat amenzi şi pentru nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare, iar într-un magazin inspectorii au găsit carcase de pui depozitate în containere necorespunzătoare.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here