Controale în toată țara. „Nu scapă nimeni!”

1252

Toate şcolile postliceale sanitare din ţară vor face obiectul unor inspecții, a anunțat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Asta după ce ministerul a primit o sesizare de la autorităţile din Suedia, care au descoperit o diplomă falsă. În Gorj, verificările au început de săptămâna trecută, în instituțiile de învățământ de stat și private.
„Vor fi controale în toată ţara. Au început în mai puţine judeţe că atâta personal avem. A apărut o diplomă care nu ar fi fost adevărată, o situaţie în Suedia. Ne-au contactat şi pe noi la minister şi de aceea verificăm toate şcolile sanitare postliceale. Am vrea nicăieri să nu găsim lucruri care să fie în derapaj. Toate şcolile postliceale sanitare vor fi verificate. Nu scapă nimeni, în sensul pozitiv al lucrurilor. Dacă sunt lucruri de îndreptat, trebuie să fie îndreptate. Să nu credeţi că o şcoală e ţintă, ci că prin procesul de control trec toate şcolile postliceale sanitare”, a declarat ministrul Andronescu.
În Gorj sunt verificate șapte şcoli postliceale sanitare şi de asistenţă psihopedagogică.
Prima oprire a corpului de control din Ministerul Educației a fost la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu-Jiu. „Sunt verificate documentele de acreditare ale unităţii de învăţământ, registre matricole, registre pentru eliberarea actelor de studii şi, de asemenea, este monitorizată prezenţa elevilor la cursuri”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here