Controale în sectorul cărnii de pasăre

253

Conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat faptul că la nivelul fiecărei Direcţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene s-au constituit echipe de inspectori care desfăşoară controale oficiale în unităţile din sectorul cărnii de pasăre, pe întregul lanţ alimentar. Aceste controale oficiale sunt organizate cu scopul verificării modului de respectare a condiţiilor sanitare veterinare referitoare la producerea cărnii proaspete, a cărnii tocate şi a cărnii preparate de pasăre, destinate comercializării către consumatorul final, precum şi a cărnii separate mecanic de pasăre.
Astfel, la Gorj, echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor vor verifica abatoarele, centre de sacrificare păsări la nivelul fermelor sau al exploataţiilor, unităţi de tranşare şi unităţi care desfăşoară activităţi de producere a cărnii tocate, a cărnii preparate şi a cărnii de pasăre separate mecanic. Ulterior acestor controale, conducerea DSVSA Gorj va comunica şefilor de la centru rezultatele activităţilor de verificare pe sectorul cărnii de pasăre.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here