Contract semnat pentru Casa „Iosif Keber”

559
????????????????????????????????????

Casa Memorială „Iosif Keber” este pe cale să-și reia locul în circuitul turistic al județului Gorj, a anunţat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean. Contractul pentru „Conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a Casei memoriale Iosif Keber” a fost semnat la sfârşitul lunii februarie.
Pe lângă reabilitarea clădirii și modernizarea expoziției permanente de obiecte memoriale, vor avea loc ateliere creative (arte decorative, desen, pictură, grafică, hand-made, inclusiv realizarea de obiecte decorative sau utilitare din materiale reciclabile), activități de terapie prin artă pentru persoanele aparținând grupurilor vulnerabile.
De asemenea, în spațiile expoziționale și multifuncționale din incinta clădirii, cât și în curtea interioară, vor putea fi organizate evenimente care vor aduce împreună artiști, meșteșugari, oameni de cultură, reprezentanți ai sectorului cultural și creativ, turiști și reprezentanți ai comunității locale, mai anunţă Consiliul Judeţean Gorj. Proiectul are o valoare de peste 1,5 milioane lei.
Casa memorială Iosif Keber, proiectată de arhitectul Iulius Doppelreiter, este situată pe strada 11 Iunie din Târgu-Jiu.
Clădirea a început să fie construită în anul 1932, iar, în prezent, este sediul secției de Artă a Bibliotecii Județene, adăpostind mii de tratate și albume de pictură de mare valoare donate de Iosif Keber. După moartea pictorului, casa a rămas în patrimoniul orașului Târgu-Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here