Contra îl apreciază pe Mangia: “E bine că a ajuns în fotbalul nostru”

261

Antrenorul naţionalei României, Cosmin Contra, se află în aceste zile în Antalya pentru a monitoriza jucătorii din Liga 1 aflaţi la pregătire. Nu mai puțin de nouă echipe din cele 14 sunt deja în cantonament în Turcia. Miercuri dimineaţă, selecţionerul a asistat la antrenamentul Universităţii Craiova, desfășurat în cadrul complexului sportiv al hotelului Papillon din Belek. În timpul şedinţei de pregătire, Contra s-a întreţinut  cu antrenorul din Bănie, Devis Mangia, despre care a avut numai cuvinte de laudă. “E un băiat extraordinar. Şi când ne-am duelat, am vorbit preţ de 20 de minute, l-am felicitat pentru munca pe care o face la Craiova. E bine că a ajuns în fotbalul nostru, e un antrenor care a schimbat ceva în jocul Craiovei, se vede, şi cred că asta este cel mai important”, a spus Cosmin Contra. Alexandru Băluţă şi Nicuşor Bancu au fost ultimii jucători convocaţi de Contra la naţională din tabăra Craiovei, dar pe lista selecţionerului se află şi Alex Mitriţă. “Dacă ei vor continua să joace bine, bineînţeles că au poarta naţionalei deschise. Depinde cum o vor face în continuare”, a precizat fostul dinamovist.
Contra a rămas impresionat şi de stadionul doljenilor, şi vede Universitatea printre favoritele la câştigarea campionatului. “Noul stadion din Craiova este extraordinar. Dacă am avea asemenea stadioane peste tot, cred că ar fi o afluenţă mult mai mare de public pe stadioane. Lumea vine să vadă un meci de fotbal, dar vine şi să se simtă bine pe un stadion şi, automat, la Craiova te simţi bine.La titlu va fi o luptă destul de grea, echipa care va fi cea mai regulară la rezultate în play-off va câştiga acest campionat. Eu cred că oricine intră în play-off are şanse la titlu”, a declarat selecţionerul.
Echipa națională a României îşi va afla, peste două săptămâni, adversarele din Liga Naţiunilor. Tragerea la sorţi va fi pe 24 ianuarie, la Lausanne. Pe banca tricolorilor, Contra a obținut o victorie cu Kazahstan (3-1) și o remiză cu Danemarca (1-1), ambele în preliminariile Campionatului Mondial. Au urmat apoi două meciuri amicale: 2-0 cu Turcia și 0-3 cu Olanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here