Constituirea Subfilialei Scoarța a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Județului Gorj

678

Comuna Scoarța are, începând din această săptămână, o subfilială a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”. Președintele structurii este col. (rtr.) dr. Bebe Dobre. La ședința de constituire a subfilialei au participat 28 de persoane.

Luni, 18 decembrie 2017, la sediul Primăriei Scoarța, în prezența primarului Ion Stamatoiu, președinte de onoare al A.N.C.E. „Regina Maria” Gorj, a delegației Biroului Județean Gorj formată din col. (r.) dr. ing. Walter Loga (președinte), ing. Dan Toropu (prim-vicepreședinte), lt. col. (r.) Gheorghe Bușe (secretar executiv) și col. (r.) Bebe Dobre (membru), dar și a 20 de membri ai filialei, a avut loc ședința de constituire a Subfilialei Scoarța.

În urma propunerilor făcute și a voturilor acordate, s-a hotărât ca Biroul subfilialei să aibă următoarea componență: col. (rtr.) dr. Bebe Dobre – președinte; col. (rtr.) Valeriu Trufelea – vicepreședinte; prof. Titu Zălog – vicepreședinte; prof. Marcel Bălașa – vicepreședinte; col. (r.) Neferoiu Pantelimon – secretar executiv; prof. Popescu Elisabeta Ioana – membru; Margareta Merfu – membru; Crețu Ion – membru; Petec Ion – membru; Negrea Lucia – membru supleant; Macavei Lucian – membru supleant; Cenzorul subfilialei a fost ales domnul Stoicoiu Gheorghe.

Edilul Ion Stamatoiu s-a bucurat de constituirea acestei subfiliale. “Eu m-am implicat în tot felul de acțiuni și m-am bucurat că avem alături și cadrele didactice din localitate, dar și oameni care se implică. Avem mulți eroi în comună, care au înfăptuit fapte eroice și a căror memorie trebuie cinstită cum se cuvine”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța.

Bebe Dobre, președintele subfilialei Scoarța a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”,  a precizat că se va face o inventariere și o monitorizare corespunzătoare a monumentelor ridicate în cinstea eroilor și veteranilor din localitate. “După cum știți, în localitatea Scoarța am construit un monument al eroilor, dar numărul lor și al veteranilor este mult mai mare; se impune o radiografiere mai realistă a acestor personalități. Vom realiza o monitorizare, o inventariere și o reparare a crucilor eroilor din cimitirele de pe raza comunei, dar și a troițelor. Vom intensifica, de asemenea, activitățile cultural-istorice și patriotice, în școlile din comună.”, a precizat Bebe Dobre, președintele subfilialei Scoarța a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Fiecare membru al subfilialei va achita o cotizație de 30 de lei pe an; vor avea loc întâlniri lunare și trimestriale.
Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here