Constantinides suflă şi-n iaurt

296

Energia are cel mai uşor meci din acest campionat, cu ultima clasată, CS Universitatea Cluj Napoca, echipă care nu are nicio victorie în acest sezon, însă Antonis Constantinides nu se vede deja învingător.

Contra lanternei roşii a campionatului, într-un meci pe teren propriu, Energia nu ar trebui să aibă niciun fel de probleme, însă antrenorul gorjenilor vrea să-şi ţină jucătorii în priză, conectaţi la o competiţie în care nu au voie să facă paşi greşiţi pe teren propriu pentru a-şi atinge obiectivul, acela de a se califica în play-off de pe o poziţie cât mai înaltă a clasamentului. Temerile lui Constantinides sunt alimentate şi de jocul făcut de cea de-a doua echipă a Clujului în deplasarea de la Steaua, acolo unde CS Universitatea Cluj a pierdut, dar a înscris 98 de puncte pe terenul unei pretendente serioase la titlul naţional: „Nu este un meci aşa de uşor, pentru că echipa din Cluj nu mai este echipa din prima parte a campionatului, au deja şase jucători străini plus trei români care pot să-şi facă treaba atunci când sunt introduşi în teren, Dragoste, Borşa şi Lazar, şi performanţa lor din meciul cu Steaua arată că sunt o echipă care poate să pună probleme. Dacă reuşesc să înscrie 100 de puncte pe terenul Stelei înseamnă că este o echipă cu abilităţi”, a lăudat antrenorul gorjenilor jocul viitoarei adversare a Energiei.

Totuşi, sunt favoriţi cerţi
Chiar dacă echipa ardeleană se află în creştere, nimeni nu ar paria pe un eşec al Energiei pe teren propriu în meciul ce va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Constantinides spune că, în ciuda progresului echipei din Cluj, diferenţele dintre cele două echipe sunt evidente şi sunt în favoarea Energiei: „Cu siguranţă nu există comparaţie între echipa lor şi echipa noastră, suntem o echipă mult mai bună decât a lor, şi totul depinde de performanţa noastră de sâmbătă. În orice situaţie, noi trebuie să ne reîntoarcem imediat la rezultate bune în campionat, ţinta noastră principală la începutul returului este să câştigăm toate meciurile de acasă şi încercăm să continuăm meciul împotriva celor de la Cluj de pe poziţia unde ne-am oprit la Brindisi”, a mai declarat antrenorul echipei gorjene.

Două noutăţi în echipă
Partida cu CS Universitatea Cluj va fi cea în care în echipa gorjeană îşi va face debutul şi noua achiziţie a Energiei, româno-israelianul Tal Omer. Tot la capitolul noutăţi poate fi inclus şi Kremen, care practic nu a mai jucat din preajma Crăciunului, singura apariţie oficială fiind în partida cu Okapi din EuroChallenge, atunci când şi-a şi dat seama că este accidentat la mână după ce stătuse destul de mult şi pentru o alergie rebelă ce nu i-a dat pace: „Partea pozitivă este că se reîntoarce şi Michal Kremen şi pentru prima oară îi vom avea în echipă şi pe Omer Tal, care împreună cu Barîş şi Giordan Watson vor acoperi poziţia 1. Michal are nevoie de timp pentru a reveni în echipă, pentru că vrem să ne ajute atât în campionat cât şi în EuroChallenge, nu a jucat în ultima lună decât un singur meci, astfel că are nevoie de o reacomodare. În ceea ce-l priveşte pe Omer Tal, nu este pregătit pentru a intra în echipă, nu este pregătit pentru a fi ajustat 100% la filosofia noastră, încercăm să-l ajutăm cât putem de mult, pentru că am avut această problemă în care ne-am bazat doar pe doi fundaşi, Watson şi Barîş Aktaş”, a punctat Constantinides.

Luptă simplificată pentru play-off?
Ultimele rezultate înregistrate în Liga Naţională de Baschet Masculin au reintrodus în calcule, deşi cu şanse destul de mici, pe Gaz Metan Mediaş, dar, în acelaşi timp, par să scufunde corabia piteşteană. Antrenorul Antonis Constantinides consideră că aceste rezultate pot simplifica drumul către obiectivul Energiei, însă echipa gorjeană nu trebuie să piardă meciurile pe care le joacă la Târgu Jiu în sezonul regulat: „Pentru mine oarecum se simplifică lucrurile acum dintr-un numit punct de vedere, dacă vedem etapa de sâmbătă şi Oradea va pierde împotriva celor de Steaua şi dacă cei de la Sibiu vor pierde împotriva celor de la Cluj, atunci vom fi 5 sau 6 echipe care vom avea 7 înfrângeri. Pentru noi reprezintă un avantaj faptul că majoritatea meciurile cu echipele contracandidate le avem pe teren propriu şi dacă vom câştiga aceste meciuri, vom fi undeva în primele 6 poziţii. Dacă nu vom câştiga, atunci cu siguranţă vor apărea problemele, însă exceptând Asesoft şi Steaua, care par a fi desprinse şi calificate sigur în play-off, celelalte echipe pot să intre sau să nu intre în play-off. Ca opinie personală, după ce am verificat programul celorlalte echipe, în acest moment Piteşti este echipa care pare a rămâne afară din play-off, pentru că au cel mai dificil program, şi după ultimele rezultate pe care le-au avut”, a concluzionat tehnicianul cipriot al Energiei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here