Constantina Diţă dă startul Maratonului Recunoştinţei din Târgu-Jiu

256

Campioana olimpică la maraton, Constantina Diţă, va participa pe data de 17 august la a patra ediţie a Maratonului Recunoştinţei de la Târgu-Jiu. Acesta este dedicat eroilor Armatei Române şi marelui sculptor Constantin Brâncuşi, evenimentul urmând să se realizeze tocmai la şase ani de la ziua când Diţă obţinea victoria la Beijing. Evenimentul îi este dedicat şi acesteia, tocmai din acest motiv. Organizatorul evenimentului este Clubul Sportiv Eco Alpin, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu-Jiu.

La primele două ediţii, startul a fost dat telefonic de către Constantina Diţă, din faţa statuii lui Mihai Viteazul din Călugăreni, maratoniştii parcurgând atunci 46 de km pâna în faţa Mormântului Eroului Necunoscut, din Parcul Carol, iar la a doua ediţie din faţa Monumentului Eroilor din Roşia Montană. Cea de-a 3-a ediţie va avea loc în ziua de 27.07.2014, tot la Roşia Montană. Campioana olimpică Constantina Diţă va fi prezentă însă în ziua de 17.08.2014 la Târgu-Jiu, unde va da startul în maraton şi va efectua festivitatea de premiere. Probele competiţiei sunt de 8 km, 15 km, 21 km, maraton şi maraton ştafetă.
Traseul va trece pe langă Poarta Sărutului, Masa Tăcerii, Coloana Infinitului, monumentul lui Tudor Vladimirescu şi Mausoleul Sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu.
A.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here