Consiliul Județean investește peste 4 milioane de lei în Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”

882

Peste 40 de miliarde de lei vechi s-au alocat de la Consiliul Județean Gorj pentru lucrări de reparații la Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Nu mai puțin de 3.700.000 de lei s-au alocat pentru reparații curente interioare, procedura de achiziție a lucrărilor fiind în faza de finalizare, iar pentru proiectarea și execuția unui lift s-au alocat 300.000 de lei. Reparațiile curente exterioare au fost deja finalizate, valoarea acestora ridicându-se la 200.000 de lei.

Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu beneficiază, în acest an, de noi investiții finanțate de Consiliul Județean Gorj. “Obiectivele de investiții aprobate pentru anul 2016 sunt: montarea unui lift în golul din casa scării interioare a spitalului, care va avea patru stații de lucru; un alt obiectiv este reabilitarea interioară a spitalului, care va consta în tencuieli, repararea pereților, înlocuirea pardoselilor cu covor antistatic și antibacteriologic; se va monta tapet lavabil, se vor face zugrăveli, vopsitorii. Astfel, condițiile hoteliere vor fi la standard european, la nivelul impus de normele europene în vigoare”, a menționat directorul financiar-contabil Cornel Fîcea.
Pentru reabilitarea Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” a fost aprobată suma de 37 de miliarde de lei vechi. “Procedura de achiziție a lucrărilor pentru reparații curente interioare spital este în fază de finalizare, urmând a fi încheiat contractul cu ofertantul câștigător, iar după semnarea contractului se va preda amplasamentul și vor începe lucrările, care au termen de finalizare 2 ani. Procedurile de achiziție pentru proiectare și execuție lift sunt în curs de desfășurare”, a explicat Cornel Fîcea, director financiar-contabil al Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.

Fîcea: “S-a schimbat radical fața spitalului”
Un alt obiectiv investițional, pentru 2016, a fost reabilitarea aleilor și parcării în fața Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. “Lucrările de reparații curente la alei, parcare și drum acces au fost finalizate. Amenajarea peisagistică s-a realizat prin plantarea gazonului, care acum este întreținut cu apă pentru a răsări, iar în toamnă se va face plantarea de arbuști ornamentali și flori. S-a schimbat radical fața spitalului”, a menţionat Cornel Fîcea, director financiar-contabil al Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.
DSC_0062Trebuie menţionat şi faptul că au fost realizate și circuitele spitalului prin instalarea unui sistem electronic de control acces pe bază de card. Aceste investiții au fost realizate conform Legii 95, prin finanțare de la bugetul de stat și cofinanțare de la Consiliul Județean Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here