Consilierul Săvoiu a demisionat și cere demisia întregului Consiliu Local Târgu-Jiu!

1359

Consilierul local Ion Săvoiu, ales pe listele filialei Gorj a Partidului Mișcarea Populară, a demisionat, marți, 17 decembrie a.c., din Consiliul Local Târgu-Jiu.

Acesta și-a motivat gestul prin faptul că întreg consiliul local nu a fost capabil să facă nimic pentru oraș, iar timp de trei ani și jumătate consilierii au fost doar în scandaluri interminabile. Săvoiu cataloghează activitatea Consiliului Local Târgu-Jiu ca fiind o mare hărmălaie și le cere aleșilor să aibă demnitate și să demisioneze cu toții. Gest fără precedent al consilierului local PMP, Ion Săvoiu: a și-a înaintat, marți, demisia din poziția de ales local din cauză că nu a reușit să facă nimic pentru orașul Târgu-Jiu. Săvoiu a cerut consilierilor locali să demisioneze cu toții pentru că, în afară de scandaluri, n-au reușit să construiască nimic pentru municipiul Târgu-Jiu.
,,Nu sunt forțat de nimeni să-mi dau demisia. Din punctul meu de vedere, era normal să-și fi dat demisia tot consiliul local pentru că nu am fost capabili în aproape patru ani de zile de mandat să facem absolut nimic pentru acest oraș. În toate emisiunile în care am fost invitat eram întrebat ce am realizat și nu știam ce să spun, pentru că în afară de ceartă, acuze, posibile lucruri nelegale nu am auzit absolut nimic. Nu am învățat nimic în toată această perioadă decât că este o mare hărmălaie de unde nimeni nu câștigă”, a declarat Săvoiu.
Acesta a amintit și de faptul că, în urmă cu câteva luni, a fost exclus din PMP Gorj și a lăsat să se înțeleagă că își va căuta un alt partid.
,,Este dureros pentru un consilier local care are în spate niște voturi, am fost ales de niște oameni, să fi la dispoziția președintelui de partid care, dacă nu execuți ordinele, să te dea afară. De aceea este foarte greu ca să construiești ceva, pentru că tot timpul trebuie să te uiți să nu superi partidul care este la guvernare sau în opoziție. În luna august am văzut că nu sunt dorit de către președintele nostru de partid, iar dorința președintelui a fost lege și am respectat-o. Plec fără să aduc nicio atingere imaginii partidului și las locul liber următorilor de pe listă care vor să se afirme și îmi voi căuta, în amestecul ăsta de politicieni, locul pe undeva. Sper să fiu într-un partid în care am o echipă, oameni de valoare de la care să învăț, oameni cu coloană vertebrală”, a afirmat fostul consilier.
Săvoiu s-a întrebat retoric, în final, dacă ceilalți consilieri locali vor recunoaște că n-au făcut nimic pentru orașul Târgu-Jiu și își vor prezenta demisiile. ,,Am învățat, totuși, un lucru pe pielea mea: în politică nu există prieteni! Întrebarea mea este: dacă au demnitate ceilalți consilieri și recunosc faptul că n-au făcut nimic pentru acest oraș, în afară de certuri, ar trebui să-și dea demisia cu toții?”, a adăugat Săvoiu.
Ion Săvoiu a deținut funcția de președinte al organizației locale Târgu-Jiu a PMP până în luna august a acestui an când organismul de conducere al partidului a decis excluderea sa.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here