Consilierul județean Banța, de partea medicilor specialiști ai Laboratorului de Imagistică al SJU Târgu-Jiu: ,,Se muncește pe brânci! Este secția cu cel mai înalt grad de încărcare”!

1272

Vicepreședinte pe politici de sănătate al PNL Gorj, Victor Banța, a luat, ieri, poziție publică în favoarea personalului Laboratorului de Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Liberalul, totodată, consilier județean, susține că a aflat de situația din acest laborator, unde s-au realizat în mod uimitor chiar 10.000 de investigații și asta doar în ultimele 75 de zile, după ce a văzut că solicitarea unui post de medic specialist pentru această secție nu a fost aprobată de către CJ Gorj. Dr. Ioana Mitrulescu, șefa laboratorului, este cea care a solicitat, în repetate rânduri, modificarea structurii organizatorice și a statului de funcții ale secției pentru angajarea unui medic specialist la laboratorul pe care îl conduce.

Victor Banța a anunțat, ieri, că, la viitoarea ședință de CJ Gorj va propune adoptarea unei hotărâri, care să dea posibilitatea angajării unui medic specialist și în cadrul Laboratorului de Imagistică al SJU. Asta, știut fiind faptul că, CJ Gorj a aprobat recent înființarea a 15 noi posturi la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Târgu-Jiu. Consilierul a avertizat public că, la SJU sunt condiții anormale de lucru, exemplificând tocmai situația din acest laborator unde muncesc zece medici specialiști(șapte la Spitalul 700), care au ajuns să realizeze, cu o medie de trei medici/tură/zi, 10.000 investigații (RMN, CT, Radiografii, Radioscopii, Ecografii etc.) timp de 75 zile. ,,Asta înseamnă că un medic realizează, în medie, 22 investigații zilnic. Pentru o investigație timpul mediu de analiză + redactare buletin este de cel puțin 30 min. Deci unui medic îi trebuie, în medie, cam 11 ore zilnic, fără pauză, pe care să le comprime în norma de lucru de 7 ore/medic/zi. Cum să obții performanță și calitate? Cum să nu greșești?”, se întreabă alesul liberal. La finalul lui 2018, SJU Târgu-Jiu a realizat un excedent financiar, dar angajările făcute în ultimii cinci ani nu au fost realizate în baza unor criterii de performanță și de eficiență managerială, susține liberalul.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here