Conservatorii îşi fac campanie printre gorjence

324

O caravană va traversa începând cu data de 10 septembrie comune din zece judeţe, în cadrul unei campanii de informare iniţiată de Partidul Conservator, având mesajul “Femeie, nu victimă!”. Campania îşi propune să mute violenţa împotriva femeilor din categoria subiectelor politice marginale pe agenda priorităţilor politice, informează Biroul de presă al PC printr-un comunicat emis marţi.

Programul include proiecţii de filme dedicate subiectului, consiliere psihologică specializată şi sesiuni de informare iar cele zece judeţe sunt: Argeş, Alba, Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu, Galaţi, Gorj, Ialomiţa, Teleorman şi Vrancea.
De asemenea, începând cu luna iulie, Organizaţia de Femei a Partidului Conservator a pus la dispoziţie un număr de telefon (031.425.11.01) la care pot apela femeile care au nevoie de îndrumare spre cel mai apropiat adăpost, consiliere psihologică sau informaţii privind ordinul de protecţie. “E important să înţelegem că dacă în teatrele de operaţiuni mor în general bărbaţi, pe ‘frontul’ domestic mor exclusiv femei. Cel mai dureros e că agresorii sunt partenerii lor de viaţă”, subliniază directorul de Strategie şi Comunicare al PC, Roxana Dumitrache, potrivit comunicatului. PC atrage atenţia asupra faptului că anul trecut, 21% dintre femei au recunoscut că au fost abuzate emoţional sau fizic de partenerul de viaţă. De asemenea, statisticile oficiale ale autorităţilor publice centrale semnalează un număr de aproximativ 82.000 de cazuri raportate de violenţă în familie în intervalul 2004-2011 şi 800 de decese ca urmare a violenţei în formă paroxistică.

Victimele violenţei, mult mai multe
“Citite din perspectiva de gen, cifrele nu vorbesc exclusiv despre numărul de victime, ci, în egală măsură, despre numărul de agresori.
Numărul real al cazurilor de violenţă domestică este mult mai mare, cifrele nu reprezintă decât cazurile care au fost raportate şi înregistrate, însă adevărata dimensiune a fenomenului transcende statistica”, a precizat PC. În comunicat se menţionează că există un întreg complex de raţiuni pentru care actele de violenţă domestică rămân neraportate: teama, dependenţa economică de partener, ruşinea, lipsa de informare, o serie întreagă de incertitudini privind corecta aplicare a cadrului legislativ în domeniu, mai exact, a ordinului de protecţie care însoţeşte Legea nr. 217/2003.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.