Congolez înscris în partidul lui Ponta și Văcaru!

1216

În timp ce în Gorj partidul fondat de deputații Victor Ponta și Alin Văcaru speră să îl aibă în rândurile sale pe năbădăiosul primar de la Albeni, Ionuț Stan, în alte colțuri ale țării Pro România l-a cooptat în rândurile sale pe un cetățean de origine congoleză. Eminga Raymond provine și el din rândurile PSD, la fel ca și cei doi parlamentari de Gorj, iar acum se declară sătul de situația care se înregistrează la nivel național în acest partid. Stabilit de 23 de ani în România, de pe vremea studenției, congolezul domiciliază în localitatea giurgiuveană Buturugeni.
Căsătorit, tatăl a cinci copii, acesta le oferă gratuit copiilor din sat meditații la limba franceză. Iar în partidul lui Ponta nu a venit cu mâna goală, ci cu vreo 50 de adeziuni, reușind să îi uimească pe cei care conduc filiala județeană a Pro România. Pentru viitor, Eminga Raymond nu exclude posibilitatea să candideze la funcția de primar în comună.
„Mă bucur că mă aflu aici, acum, într-o conferinţă de presă a PRO România, partidul la care am aderat din iniţiativă personală după ce am plecat din PSD, unde am activat şase ani de zile. Ceea ce se întâmplă la nivel naţional a făcut să nu mă mai regăsesc în PSD şi aveam de ales ori să stau în afara vieţii politice, ori să ader la un alt partid politic. Eu am ales PRO România. Încerc să mă implic în activitatea politică pentru că am fost primit cu toată căldura în comuna Buturugeni şi recunosc că poporul român e unul cu un nivel ridicat de ospitalitate, ceea ce face ca Raymond să ajute un pic dacă poate. Eu, la ora actuală, predau gratis meditaţii de limba franceză copiilor din comună pentru că vreau ca mâine copiii să spună că au învăţat câte ceva de la mine. Şi eu sunt tată a cinci copii şi i-am învăţat să zică ‘bună ziua’. Trei copii stau în România, unul este în Franţa şi o fetiţă în Congo. În politică ideea este să contribui cu ce pot eu mai bun, am idei pe care cu colegialitate pot să le emit şi, dacă vor fi acceptate, să fie bine pentru România, pentru că am trăit mai mult timp în România, care mi-a devenit o a doua ţară, decât în Congo”, a declarat Eminga Raymond.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here