Conflict de muncă deschis la Minprest Serv SA

299

minprest 2Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj anunţă existenţa unui conflict de muncă, între sindicatele şi administraţia societăţii SC Minprest Serv SA. Conflictul a fost declanşat de săptămâna trecută, motivul acestuia fiind legat de nesemnarea contractului colectiv, administraţia acceptând negocierea dar fără a majora cu ceva drepturile salariaţilor. Sindicatele din Minprest nu sunt de acord cu văicăreala administraţiei, care motivează că nu are niciun ban pentru majorările salariale sau alte drepturi pentru cei peste o mie de salariaţi, anunţând că se parcurg acum paşii legali pentru declanşarea grevei.

Un inspector al ITM Gorj a fost prezent vineri la sediul SC Minprest Serv pentru a vedea ce se minprestîntâmplă cu conflictul de muncă anunţat deja de sindicate acestei instituţii. Prezenţa inspectorului este confirmată chiar de şeful ITM Gorj, George Romanescu, care anunţă că deocamdată verificările ITM la Minprest nu sunt finalizate, în cauză nerealizându-se un raport. Romanescu susţine că nu există deocamdată, oficial, vreun anunţ de grevă al salariaţilor de la Minprest. Sindicatele din Minprest au avut însă discuţii, în ultimele zile, cu conducerea unităţii, anunţând şefii societăţii de declanşarea conflictului de muncă. S-a discutat însă mai mult cu directorul economic al Minprest, Dumitru Corcoveanu, care a participat la negocieri, pedelista Elena Vintilescu, directoare încă a societăţii, nefiind prezentă în unitate, evitând, de fapt, întâlnirile cu sindicaliştii.

Directoarea Vintilescu, salariu de 1000 de euro

De cinci luni se încearcă, de altfel, semnarea contractului colectiv de muncă la Minprest Serv, dar de fiecare dată conducerea unităţii, aflate în subordinea SNLO, a refuzat orice majorări de salarii sau alte drepturi pentru angajaţi, motivând că nu există bani pentru muncitori. În schimb, conducerea unităţii a beneficiat de salarii mari, unele depăşind 1000 de euro, în timp ce majoritatea salariaţilor au salariul minim pe economie. După declanşarea conflictului de muncă, anunţarea ITM-ului şi a salariaţilor care trebuie să ia la cunoştinţă despre protest, urmează declanşarea grevei generale.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here