În cadrul ședinței de Dialog Social din data de 25 iulie 2016, Ion Ișfan, șeful Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a prezentat raportul cu privire la modul de organizare și desfășurare a examenului de Evaluare Națională în județul Gorj, sesiunea 2016, precum și raportul examenului național de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2016. Ișfan spune că elevele care au obținut nota maximă la Bac vor fi premiate de Guvern.
În prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, cinci eleve din județul nostru au obţinut media 10. Dintre acestea, trei eleve de 10 au absolvit Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, respectiv Florescu Oana Mihaela, Ioana Patricia Işfan şi Adina Gabriela Mergea. O altă medie de 10 a fost obținută de o elevă de la Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Motru, iar cea de-a cincea de Ecaterina Guţă, absolventă a Colegiului Naţional “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu.
Pentru rezultatele excepționale obținute la Bac, fetele vor fi premiate de Guvern. “Din informațiile pe care le am, miercuri, în ședința de Guvern vor fi aprobate sumele necesare pentru plata copiilor care au luat nota 10 la examenul de Bacalaureat, urmând ca pe parcursul acestei săptămâni, cel mai târziu săptămâna viitoare, să facem și festivitatea prin care să înmânăm banii copiilor. Fiecare va primi câte 3.000 de lei din câte am înțeles. În anii trecuți, festivitățile au fost făcute în videoconferință, direct cu ministrul Educației; acum nu știm încă procedura. Rămâne să vedem ce va stabili conducerea Ministerului”, a confirmat Ion Ișfan, șeful învățământului gorjean.
Ișfan, mulțumit de corectură
Pentru buna desfășurare a examenului de Evaluare Națională în județul Gorj, sesiunea 2016, conducerea Inspectoratului Școlar Județean confirmă faptul că s-au luat măsurile necesare în vederea dotării unităților de învățământ cu logistica necesară.
Aceleași eforturi au fost întreprinse și pentru examenul național de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2016. În opinia lui Ion Ișfan, corectarea lucrărilor în alte județe “a fost o hotărâre înțeleaptă și foarte bună”. Șeful învățământului gorjean este de părere că transmiterea procedurilor de lucru ar trebui să se facă într-un interval de timp rezonabil, astfel încât să se elimine lucrul sub presiunea timpului. De asemenea, Ișfan consideră că ar trebui reorganizat calendarul examenelor naționale, astfel încât să nu se mai suprapună activitățile din comisii.
La finalul raportului examenului național de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2016, Ion Ișfan a subliniat faptul că salarizarea președintelui, membrilor comisiei, examinatorilor, evaluatorilor și cea a supraveghetorilor este foarte mică raportată la răspunderea, efortul depus și cerințele desfășurarii examenului de bacalaureat.
Minodora Sucea