Condamnatul Dian, membru în Asociaţia Criminaliştilor din România

349

Liberalul Dian Popescu, condamnat, recent, pe fond, la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită continuă să facă parte din Asociaţia Criminaliştilor din România, for condus de persoane a căror probitate profesională şi morală nu poate fi pusă la îndoială. Dian chiar se laudă în propriul CV cu performanţa aderării la acest for, în conducerea căruia se află şi generalul maior(r) magistrat Dan Voinea. De altfel, Voinea l-a reprezentat ca avocat pe Dian Popescu, în momentul arestării sale din 2012, continuănd să-i fie aproape senatorului în procesul acestuia de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dian Popescu nu are legitimitate să se mai afle în rândurile PNL, în conducerea PNL Gorj şi nici în Asociaţia Criminaliştilor din România. Cu toate acestea, el face parte din toate aceste trei structuri ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, chiar dacă imaginea sa pătată aduce un deserviciu organizaţiilor în care acesta a aderat. Dian însă nu este afectat, dimpotrivă, se ţine cu dinţii de funcţii iar cei care îi sunt colegi par că acceptă că au alături un condamnat. Doar statutul PNL este însă drastic în privinţa trimiterii sale în judecată, dar chiar şi aşa nimeni nu ia măsuri pentru a-l lăsa fără funcţia de preşedinte de filială.
Cea mai interesantă este însă lipsa de reacţie a reprezentanţilor Asociaţiei Criminaliştilor din România, organism din care Dian Popescu se laudă că face parte din anul 2004. Aici, Dian îl are coleg chiar pe gorjeanul Dan Voinea, fostul magistrat fiindu-i senatorului şi avocat în procesul penal aflat încă pe rolul Înaltei Curţi.

Legături şi răzbunări de parlamentar
De altfel, Voinea l-a reprezentat pe Dian şi în alt proces avut de acesta cu Primăria Scoarţa, firma senatorului, Maserati SRL, fiind cea care a executat lucrările la baza sportivă din localitatea liberală. În cadrul procesului Dian a demonstrat că are un dinte împotriva primarului Aurelian Cotârlău, care primise atunci un NUP de la Parchetul Cărbuneşti. Asta deşi lucrările privind baza sportivă fuseseră reclamate la parchet nu de actualul primar ci de fostul, exclus din partid de către Dian Popescu.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here