Condamnați la izolare. Primar: „Ni s-au pus fel de fel de piedici”

623

Restricții de construcție într-un sat din comuna gorjeană Roșia de Amaradia. Sătenii din Stejaru nu puteau ridica aici nici măcar un gard. Situația se schimbă, anunță primarul Liviu Ion Cotojman. „După trei ani de birocrație și dezbateri publice am obținut avizul final care eliberează satul de «condamnare la izolare», prin realizarea unui PUZ local, instalându-se astfel normalitatea în acest sat”, spune primarul Liviu Ion Cotojman.

În zonă mai sunt doar 60 de familii. „Pe considerentul că unitatea minieră va urma să deschidă activitatea în apropierea satului și că în viitor acesta va fi strămutat, situația aceasta, care dăinuia de vreo 10-15 ani, nu a făcut altceva decât să împiedice includerea în PUG-ul localității a acestui sat. Fiind restricții, acolo nu se putea construi absolut nimic. Primăria nu putea face nicio investiție, nici măcar utilitățile importante, acelea de modernizare a drumului sau de extindere a rețelei de distribuție a apei. În zonă nu putea veni niciun agent economic, iar oamenii nu puteau construi nimic”, mai spune primarul Cotojman.
După multe piedici și drumuri pe la instituțiile statului, primarul Cotojman a reușit să obțină un aviz important pentru a debloca situația de la Stejaru. „În ciuda faptului că se puneau fel de fel de piedici, în primul rând, de instituțiile statului și unitatea minieră, am demarat procedura de întocmire a unui PUZ local. Am făcut nenumărate drumuri pe la instituții ale statului, unde am solicitat avize. La Mediu au fost cele mai mari probleme. Am reușit de câteva zile să obțin ultimul aviz al arhitectului șef al Consiliului Județean Gorj și prin acest PUZ local satul Stejaru poate beneficia de acum încolo de tot ceea ce înseamnă normalitate. La o zi după obținerea avizului, am și depus la București documentația pentru asfaltarea drumului din satul Stejaru, de 2,2 km. Așa că în viitorul apropiat, oamenii vor avea rețea de alimentare cu apă, drumul va fi asfaltat, iar cetățenii pot să-și construiască imobile, să-și extindă și să-și repare casele”, a mai precizat Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here