Condamnare definitivă pentru Belgher!

1963

Punct final în dosarul în care Leonida Belgher a fost judecat pentru că ar fi condus fără permis, lucru pe care acesta l-a negat categoric. Pedeapsa dispusă, ieri, de Curtea de Apel Craiova este una favorabilă procurorilor, inculpatul fiind condamnat la închisoare cu suspendare, dar și cu interzicerea unor drepturi civile, ceea ce echivalează cu plecarea sa din politică la fel ca Liviu Dragnea, bruscă și fără comentarii. Sentința magistraților craioveni vine într-un context în care consilierul local al PMP tocmai fusese sancționat de partid cu retragerea sprijinului politic, Belgher declarând că începe un război împotriva liderului filialei, Nicolae Davițoiu, război care, probabil, s-a și sfârșit înainte de a fi declanșat.
„Condamnă inculpatul Belgher Artur Leonida la pedeapsa de 1 an închisoare (fapta din 07.03.2015).(…)Condamnă inculpatul Belgher Artur Leonida la pedeapsa de 9 luni închisoare (fapta din 06.02.2016). (…)Condamnă inculpatul Belgher Artur Leonida la pedeapsa de 9 luni închisoare (fapta din 13.05.2016). (…) Contopeşte pedepsele de mai sus, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea aceea de 1 an închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse(de 9 luni şi 9 luni), respectiv 6 luni, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art.45alin.3 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exerciţiul dreptului prev. de art. 66 alin. 1 lit. i C.pen. pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale. În baza art.45 alin.5 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie dreptul prevăzute de art. 66 alin.1 lit.i C.pen., pe toată durata executării pedepsei principale. În baza art.91 alin.1 C.pen. rap. la art.92 alin.1 C.pen dispune suspendarea executării pedepsei rezultante sub supraveghere pe o durată de 3 ani ce constituie termen de încercare”, au decis judecătorii craioveni.
În baza acestei sentințe, inculpatul condamnat are de respectat o serie de obligații, de acum încolo el trebuind să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare. „Pe durata termenului de supraveghere, condamnatul va trebui să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”. În aceeași sentință se prevede și ca Belgher să presteze muncă în folosul comunității la Primăria Alimpești, el fiind un critic acerb al edililor localității în ultimii 20 de ani. „Dispune ca pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile în cadrul Primăriei comunei Alimpeşti, jud. Gorj sau în cadrul Şcolii gimnaziale Alimpeşti, jud.Gorj. În baza art.274 C.pr.pen. Obligă inculpatul la plata sumei de 900 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului, aferente judecării în primă instanţă a cauzei, din care 50 de lei reprezintă cheltuielile aferente urmăririi penale”, se mai arată în decizia definitivă a Curții de Apel Craiova.
Gelu Ionescu

2 COMENTARII

  1. Ce mai treaba au facut oamenii legii că i-au schimbat sentinta de la fond si l-au condamnat…mare branza a facut Belgher…mama ei de tara si de hoti…se lupta singur cu morile de vant saracul, si mai trage si de ele pentru treaba asta.

  2. Din pacate altii fura,violeaza,etc si NU sunt condamnati…RUSINE justitiei!!!!D-nul Belgher le sta in gat unor “oameni”…si …intr-un fel sau altul trebuie scos din scena..Unica seperanta..ne-a ramas DOAR justitia DIVINA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here