Concursul Național ,,Călătoria mea interculturală”

1097

,,Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” Mahatma Gandhi

De la această afirmație, au plecat și tinerii din Albeni din echipa ,,FORMULAR” atunci când s-au înscris în competiția ,,Călătoria mea interculturală”. Au avut încredere și au muncit, iar astfel s-au calificat la etapa națională a acestui concurs. În anul acesta se va desfășura la Oradea, în județul Bihor.
Tema concursului este ,,Povestește – metoda story telling” despre o persoană din etnia ta privită de alții ca un model/exemplu.
Așadar, Vasile Popescu Sorana, olimpică la limba română și pasionată de muzică va interpreta diverse piese tematice, Scăfaru Sebastian Titu va cânta la saxofon – acesta fiind elevul ales model de urmat din etnia sa – iar Coancă Mihai va cânta la fluier. Copiii au pus toată însuflețirea lor în această competiție și sperăm să ne întoarcem de la Oradea cu un premiu pentru județul nostru.
Interviul pe care Sorana îl ia lui Sebi este structurat după opera ,,FORMULAR” de Grigore Vieru și are multe pilde pentru tinerii zilelor noastre.
Mulțumiri deosebite adresez domnului director Vasile Popescu Ion Sorin pentru susținerea necondiționată a acestor copii la toate competițiile.
Totodată, apreciem felul în care domnul inspector Gîrdu Cristi a promovat acest concurs și îi mulțumim pentru încrederea acordată.
Nu în ultimul rând, apreciem inițiativa domnului inspector din cadrul Ministerului Educației Naționale, Marius Căldăraru, de a coordona acest concurs care vizează talentele și aptitudinile tuturor copiilor.
Prof. Pânișoară Elena Ștefania, Școala Gimnazială Nr.1 Albeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here