Concurs pe repede înainte și cu încălcarea legii pentru ocuparea postului de medic rezident la Urologia SJU Târgu-Jiu!

6605

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a reușit să organizeze trei probe de concurs pentru ocuparea unui post de medic rezident, anul V, la Urologie, într-o singură zi. Încălcând normele legale în vigoare, comisia, având-o secretar pe dr. Barbu Letiția, le-a impus, în mod neașteptat, candidaților, după proba scrisă, să dea declarație că nu vor face contestație la rezultat, asta deși, conform legii contestațiile se puteau depune în două zile lucrătoare de la data concursului. Astfel, pe 23 august, s-a susținut atât proba scrisă, cât și cea practică și s-a evaluat, pe repede înainte, activitatea profesională științifică a candidaților înscriși în cursa pentru post. Astfel că, dr.Dănilă Alexandru a intrat în SJU, pe 23 august, candidat și a ieșit, în aceeași zi, angajat.

Dănilă Alexandru Daniel, medic rezident Urologie la SJU Craiova, este din 23 august 2019 medic rezident angajat la Secția de Urologie a SJU Târgu-Jiu. Acesta, dar și Mitoaica Savel Cătălin, dar și Popescu Alexandru Daniel, de la Cluj, au susținut împreună proba scrisă pentru postul vacant de la SJU Târgu-Jiu. Dănilă a obținut 62,5 puncte, Mitoaica 60, iar Popescu 51,5 puncte. Interesant este că, comisia de concurs a vrut cu tot dinadinsul să nu se complacă prea tare cu competiția când a văzut că preferatul a luat nota cea mai mare. Astfel, le-a cerut candidaților să semneze o declarație pe propria răspundere, după scris, că nu vor contesta notele obținute, încălcându-se flagrant Ordinul nr.869/9 iulie 2015 privind metodologia de organizare și desfășurare a concursului de ocupare a unui post de medic…
Art.10, al. 2 din Ordin spune clar că ,,după comunicarea rezultatelor, candidații nemulțumiți pot face contestație, în scris, în termen de două zile lucrătoare la sediul unității care organizează concursul”, lucru trecut însă cu vederea, intenționat, de comisia de concurs.De altfel, la al.3 se precizează că ,,se comunică rezultatul contestațiilor candidaților în termen de 2 zile lucrătoare de la depunerea acesteia”.

Doi la proba practică, același câștigător
Astfel, la proba practică a intrat apoi Dănilă și Mitoaica, primul obținând 78,33 puncte, iar al doilea 75. Deși în caz de contestații lui Mitoaica și Popescu li se puteau ridica punctajele, niciunul nu a avut voie să facă asta pentru că au semnat angajamentul că nu vor contesta punctajul luat la scris.Câștigător a fost declarat apoi dr. Dănilă Alexandru, existând voci care susțin că cel care a obținut postul ar fi avut gărzi la SJU Târgu-Jiu, în ultimele 30 de zile înainte de concurs.De altfel, în anexa 2 din metodologie se subliniază că, concurenții nu trebuie să aibă prezență în secția de specialitate, în speță la Urologie, timp de 30 de zile, înainte de concurs.
Dacă aceste aspecte se confirmă, concursul de la Urologie ar trebui anulat și reluat, cele două mențiuni obligând conducerea SJU, adică pe managerul Gigel Capotă să ia în considerare anularea rezultatelor. Asta chiar dacă, acestea sunt semnate de mâna directorului general.

Capotă NU discută cu Gorjeanul!
Managerul SJU, Gigel Capotă, a declarat, ieri, că se află în concediu, refuzând să comenteze pe marginea concursului controversat de la Urologie. A explicat doar că, deși concursul e organizat de SJU Târgu-Jiu, din comisie fac parte profesori universitari care decid ritmul examenului. Într-un cuvânt, dacă membrii comisiei se grăbesc, se face concursul la foc automat.Mai multe lămuriri, Capotă a refuzat să ofere cotidianului Gorjeanul, motivând că nu este la serviciu. ,,Vă rog să vă adresați în scris SJU ori înlocuitorului meu, dr. Huzu. Cu Gorjeanul vorbim doar așa, în scris”, a explicat, ieri, Gigel Capotă, refuzând să comenteze dacă ia sau nu în calcul să analizeze măcar neregulile semnalate de publicație la acest concurs.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Dumne..aceaste domnisorici care s oamenii acestui fost inspector mediocru si implicarea lor in mizerii ma sperie…acum ceva ani erau buni profesionisti…nu le mai pasa de oameni…banii primeaza ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here