Concurs de pescuit pentru deţinuţi

359

vlcsnap-2010-05-26-14h50m50s0Mai multe persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu au participat la un concurs de pescuit organizat special pentru ele. Competiţia s-a desfăşurat la unul dintre lacurile din cadrul Grădinii Agrozootehnice a Penitenciarului, din zona CAM a municipiului Târgu-Jiu.

Concursul s-a adresat persoanelor private de libertate şi a fost iniţiat de către Ionuţ Stoica, actorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Acesta este realizatorul unei emisiuni de profil, transmisă la un post de televiziune local. Invitaţiei de a participa la această competiţie au răspuns nu mai puţin de 12 persoane private de libertate, iubitoare ale acestui sport. Este vorba despre deţinuţi cu pedepse uşoare, închişi în regimul deschis sau semideschis de detenţie. Puţin mai mult de trei ore a durat concursul, timp în care câştigătorul a reuşit să prindă mai mult de un kilogram de peşte din lac. Marius Zamfira a declarat că a avut şi noroc dar şi experienţa şi-a spus cuvântul. Bărbatul a povestit că pescuieşte de când era copil, învăţând, de-a lungul timpului, tainele acestui sport.

Undiţe şi momeală, pentru deţinuţii-pescari

Deţinuţii s-au bucurat de acest concurs aşa cum se bucură de fiecare ocazie de a ieşi, chiar şi pentru câteva zeci de minute, din spatele gratiilor. Concursul a început la ora 08.00 şi s-a finalizat aproape de ora prânzului. Premiile pe care concurenţii le-au primit au fost oferite de mai mulţi sponsori şi înmânate de Ionuţ Stoica. Potrivit acestuia, şi aceste persoane private de libertate merită să participe la concursuri şi evenimente care să îi detaşeze, pentru câteva momente, de problemele cotidiene. Undiţele şi momeala puse la dispoziţie de către sponsori vor rămâne Penitenciarului, astfel că vor fi folosite şi la alte concursuri şi evenimente viitoare de acest gen.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here