Facultatea de Drept și Științe Economice Târgu Jiu și Facultatea de Asistență Medicală Târgu Jiu (ambele din cadrul Universității „Titu Maiorescu” București), în parteneriat cu Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, au organizat luni, 18 decembrie, cea de a doua ediție a concertului de colinde „Iată, vin colindătorii!”, în prezența unui public numeros care a apreciat această manifestare artistică.
Festivitatea a fost deschisă de domnul Cristian Drăghici, decanul Facultății de Drept și Științe Economice, care a urat bun venit invitaților și reprezentanților (profesori, elevi și colindători) Colegiului Național „Spiru Haret”, Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”, Școlii Generale nr. 3 din Rovinari și Grădiniței „Priki’nDell”, vorbind despre mesajul și încărcătura emoțională a colindelor în aceste „momente magice, când simțim cu toții spiritul Crăciunului și al sărbătorilor de Anul Nou ce urmează să vină, care sunt cele mai frumoase din an”.
În public au fost și consilieri și inspectori din cadrul Centrului „Brâncuși” și, de asemenea, managerul acestuia, domnul Adrian Bândea. Dr. Sorin Buliga, ca reprezentant al instituției respective, a expus, pe scurt, activitatea diverselor departamente din cadrul centrului în care activează, axată, practic și teoretic, pe moștenirea Brâncuși de la Târgu Jiu: Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”. A insistat asupra importanței de a include capodopera brâncușiană în Patrimoniul Mondial UNESCO (ceea ce ar aduce mai mulți turiști în Gorj) și asupra faptului că destinul cultural la nivel internațional al orașului Târgu Jiu a început în momentul în care Brâncuși a hotărât să își amplaseze aici ansamblul său de monumente.
Doamna Alice Matei-Cernăianu, înainte de a prezenta colindătorii, a reliefat caracteristicile Crăciunului: „conectare, recunoștință, înțelegere, colinde, iubire; Crăciunul înseamnă NOI, cei care dăruim din suflet daruri celor pe care îi iubim. Să întâmpinăm, așadar, colindătorii – să-i primim în casă, să-i primim la masă”.
Au urmat apoi corurile instituțiilor de învățământ mai sus menționate, vestind nașterea pruncului Iisus, colindătorii fiind apoi, conform datinei străbune, „cinstiți” cu cadouri de Crăciun.
Această nouă ediție a concertului de colinde „Iată, vin colindătorii!”, foarte bine organizată, a creat o excelentă impresie și, totodată, bucurie, justificând pe deplin formarea unei tradiții de colinde la Facultatea de Drept și Științe Economice și Facultatea de Asistență Medicală Târgu Jiu.
Sorin Buliga