Comunicat de presă – Dezvoltarea mobilității urbane din UAT Rovinari și UAT Drăguțești prin modernizarea sistemului de transport public local – Cod proiect: 122985

598

Data: 18-20 septembrie 2023
Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Rovinari în parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Drăguțești anunță implementarea proiectului „Dezvoltarea mobilității urbane din UAT Rovinari și UAT Drăguțești prin modernizarea sistemului de transport public local.” Cod proiect: 122985, finanțat prin Program Operațional Regional 2014-2020, Cod apel: POR/186/3/2/Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, Componenta 1 – POR/2017/3/3.2/1/7 REGIUNI, Axa Prioritară – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Operațiunea – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Avantajele transportului public

>> Descongestionarea traficului: Folosirea transportului public reduce numărul de mașini personale pe șosele, ceea ce duce la scăderea congestiei traficului. Acest lucru poate îmbunătăți semnificativ mobilitatea în zonele urbane aglomerate și reduce timpul pierdut în trafic.

>> Economisirea banilor: Transportului public este mai economic. Cheltuielile legate de combustibil, parcare și întreținere pot fi semnificativ reduse.

>> Protecția mediului: Transportul public generează mai puține emisii de gaze cu efect de seră și poluarea aerului în comparație cu mașinile individuale, contribuind la protejarea mediului și la menținerea unei calități mai bune a aerului.

>> Reducerea stresului: Pasagerii transportului public pot să se bucure de timpul lor în călătorie pentru a citi, asculta muzică, lucra sau chiar relaxa, fără a fi nevoiți să se concentreze pe conducere și trafic.

>> Îmbunătățirea sănătății: De obicei, utilizarea transportului public presupune mersul pe jos până la stație sau oprirea la diverse stații. Acest lucru poate duce la o creștere a activității fizice zilnice și, implicit, la beneficii pentru sănătate.

>> Promovarea interacțiunii sociale: Transportul public oferă oportunități pentru interacțiunea cu alți oameni, ceea ce poate contribui la construirea comunităților și la îmbunătățirea coeziunii sociale.

 Valoarea totală a proiectului: 8.099.817,14 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 6.511.155,44 lei

Data începere proiect: 01.10.2017. Data finalizare proiect: 31.12.2023.

Parteneriatul format din

UAT Rovinari & UAT Drăguțești

Localitatea Rovinari, Strada Florilor, nr. 2, Judeţul Gorj, Cod Poştal 215400, România
Telefon:0253/371095, Fax: 0253/371004, www.primariarovinari.ro, office@primariarovinari.ro

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de

Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here