Complexul Energetic Rovinari, furat de propriii muncitori

349

ce rovinari fainNu mai puţin de cinci persoane care lucrau pentru o firmă în cadrul Complexului Energetic Rovinari sunt cercetate penal de poliţişti după ce au încercat să fure, cu un camion, peste o tonă de fier vechi. Firma la care lucrează cei cinci are punct de lucru în cadrul CER, furtul fiind descoperit după ce camionul care transporta piesele metalice a fost oprit pentru un control la un punct de acces de către şeful dispozitivului de pază.

“La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari care a constatat că şoferul, Sever V., de 47 ani, din oraşul Turceni, judeţul Gorj, a fost oprit în timp ce încerca să părăsească incinta complexului, în autoutilitară fiind încărcată cantitatea de 1.140 kg deşeu fier”, se menţionează într-un comunicat Poliţiei Gorj.Piesele metalice care urmau să fie valorificate la un centru de colectare a fierului vechi au fost încărcate în camion de doi bărbaţi din Craiova şi alţi doi din comuna gorjeană Ţânţăreni.

Toţi cei cinci muncitori sunt acuzaţi de furt calificat, fierul vechi găsit în camion fiind restituit unităţii păgubite, valoarea aproximativă a prejudiciului fiind de circa 100 de euro. Cazul respectiv nu este primul de acest gen aflat în anchetă la IPJ Gorj, pe parcursul anului fiind făcute publice şi alte astfel de situaţii, în unele dintre ele fiind implicaţi inclusiv agenţi ai firmelor de pază care au în derulare contracte cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari.

Cazurile de acest gen reprezintă „zgurele” pentru că „bucatele”, adică dosare mai importante de furturi sunt puse în cârca şefilor, cele mai celebre anchete fiind deschise chiar de Direcţia Naţională Anticorupţie. Într-un dosar sunt cercetaţi de mai bine de doi ani nu mai puţin de 15 şefi pentru modul în care au încredinţat unei firme o lucrare de 150 de milioane de lei, care, iniţial, fusese estimată la jumătate din preţul respectiv. Pe vremea aceloraşi şefi din complex au mai dispărut şi peste 30 de tone de ţeavă de cupru, despre care, evident, nu s-a mai aflat nimic până în ziua de azi.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here