Complexul Energetic Oltenia își plătește ,,groapa”: 1,3 miliarde de euro pentru restructurare

4502

Valoarea planului de restructurare se ridică la 3,9 miliarde de euro, din care suma de 2,6 miliarde de euro este suportată de statul român, iar 1,3 miliarde de euro de către Complexul Energetic Oltenia.

Informația vine de la București, de-acolo de unde lucrează pentru CEO Lăcrămioara Diaconu Pințea, membră a Directoratului companiei. Amintim că directoarea se autoponțează în Capitală, lipsind din biroul de la sediul CEO, de aproape un an.

CEO își vinde energia ca să plătească închiderea
Revenind la planul de restructurare, statul român nu numai că nu are ,,nicio cărămidă” pusă pentru viitoarele grupuri pe gaze, dar mai și plătește pentru îngroparea celei mai mari companii de energie pe cărbune. De asemenea, chiar CEO, din venituri proprii – adică din vânzarea de energie, în principal, își plătește dezmembrarea și închiderea, cu 1,3 miliarde de euro.

Pințea, singurul proiect de când e angajată la CEO: restructurare
Directoarea Pințea dă lămuriri despre restructurarea CEO la o conferință pe teme energetice, ,,News.ro Energy road – Energie la tine acasă”, fiindcă numai la astfel de întruniri preferă să facă anunțuri de închidere a CEO, singurul proiect de care aceasta se ocupă:
,,Cu acest plan, România va avea capacităţi noi de producţie, care lipsesc la acest moment şi constituie motivele pentru care trecem prin această criză energetică. România va fi mai bine pregătită să treacă prin viitor prin astfel de volatilităţi. Planul are nişte repere fixe, dar şi anumită flexibilitate, permite nişte măsuri temporare (…) Trebuie îndeplinite mai multe criterii. Unul dintre acestea se referă la faptul că cine solicită ajutorul de stat trebuie să strângă alături toţi acţionarii, precizând că există un acord cu Fondul Proprietatea în acest sens. Al doilea criteriu are în vedere contribuţia proprie a Complexului Energetic Oltenia la planul de restructurare, cea în valoare de 1,3 miliarde de euro. Aceasta este compusă din venituri din vânzarea de electricitate, dar şi din creşterea contribuţiei prin finanţarea bancară şi parteneriate.” Lăcrămioara Diaconu-Pinţea a mai afirmat că alte măsuri care trebuie luate sunt o profitabilitate pe termen lung şi evitarea denaturării concurenţei.
M.C.H.

1 COMENTARIU

  1. Ce super tare directorat are CE Oltenia !
    După ce a cheltuit cca 1miliard de euro în ultimii ani în instalații de denoxare , pentru a îndeplini condițiile de mediu , acum pe final de activitate trebuie să se mai împrumute încă 1miliard de euro pentru închiderea capacităților sale pe bază de cărbune.
    Iar acest ultim împrumut va fi achitat cu contravaloarea fierului vechi rezultat în urma dezafectării , că de altundeva nu prea are de unde. Plan gândit minuțios care nu are cum să dea greș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here