Comisia pentru condițiile de iarnă din unitățile miniere se întrunește la vară! Utilaje împotmolite în noroi, la toate carierele CEO

1702

La începutul zilei de ieri, în cadrul CE Oltenia s-a constituit o comisie, care ar fi trebuit să verifice condițiile de iarnă din carierele companiei și să le asigure condiții salariaților. Activitatea comisiei respective a fost însă înghețată pe perioada iernii, dovadă că nu s-au luat niciun fel de măsuri pentru asigurarea condițiilor sau îmbunătățirea celor deja existente în cariere. Dovadă că, personalul are, în prezent, probleme în ceea ce privește activitatea, drumurile în cariere sunt impracticabile, utilajele sunt împotmolite în noroaie. Totul, urmare a drumurilor nepietruite, fapt care face ca nemulțumirile angajaților să fie în creștere.

Liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, susține că, deși a încercat să se intereseze de activitatea acestei comisii, cerând asta managerului Sorin Boza, nu ar fi primit vreun răspuns.,,I-am pus întrebarea dacă membrii acestei comisii și-au făcut sau nu datoria, întrebându-l dacă i-a plătit sau nu.
Că dacă nu au fost plătiți se înțelege inactivitatea comisiei. Nu mi s-a dat un răspuns la întrebările mele, semn că această comisie a funcționat doar pe hârtie. În schimb, la Lupoaia, Pinoasa, Roșia sunt probleme privind transportul intern în cariere, minerii mergând pe jos zilnic kilometri, pentru că mașinile de transport nu pot intra la unitățile respective, urmare a drumurilor impracticabile”, a spus Bunoaica, ce continuă să susțină reducerea vârstei de pensionare în rândul salariaților din CEO.
În ceea ce privește drumurile din cariere pentru acestea se pare că nu există piatră, asta deși compania plătește gras un producător din județul vecin pentru furnizarea acestui produs, ce este cumpărat, nu scos din cariera proprie.
De altfel, acest lucru a fost subliniat în raportul de control al ministrului Energiei, în urma verificării de anul trecut, făcându-se o legătură de rudenie între un director din CEO și administratorul firmei respective.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here