Comisia de verificare a concursurilor de la Spitalul Judeţean şi-a prelungit activitatea

309

Consiliul Judeţean nu a finalizat ancheta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu! Perioada de verificări pentru posturile de registratori a fost prelungită. Raportul va fi prezentat în şedinţa din luna decembrie.

La nivelul Consiliului Județean Gorj a fost constituită în luna octombrie o comisie de anchetă, după ce s-a vehiculat faptul că cea mai mare parte a persoanelor care au câştigat concursul de registrator de la SJU Târgu-Jiu, sunt rude ale unor angajaţi din cadrul unității medicale. Echipa, trimisă de Consiliul Județean la spital să verifice modul în care a fost organizat concursul, a solicitat prelungirea perioadei de verificări pe motiv că mai este nevoie de timp pentru concluziile finale.
Consilierii județeni au stabilit, vineri, prelungirea perioadei de verificări în ceea ce privește modul de organizare și desfășurare a concursurilor pentru posturile de registratori de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a precizat astfel că ultimul termen de finalizare a verificărilor este 12 decembrie, dată până la care trebuie să fie întocmit raportul final.

Contre pe marginea programului de lucru
Consilierul județean, Victor Banța a solicitat, în cadrul şedinţei de vineri, ca reprezentanții Consiliului Județean Gorj să facă verificări la SJU Târgu-Jiu, după programul de lucru normal de 8 ore al angajaților, respectiv după ora 16.00. Acest lucru ar însemna, însă ca salariații spitalului să stea la birou peste program, dar Banța a susţinut că numai așa activitatea acestora nu va fi încurcată de verificările comisiei de anchetă.
Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, nu a fost de acord cu propunerea lui Victor Banța, explicând faptul că s-ar încălca legislația muncii, dacă angajații spitalului ar fi solicitați să rămână la lucru în afara orelor normale de desfășurare a activității.
Comisia va prezenta Consiliului Județean Gorj, în ședința ordinară din luna decembrie 2016, raportul întocmit în urma analizelor și verificărilor efectuate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here