Comedia „Amanta” şi actorii Teatrului Naţional Bucureşti poposesc la Târgu-Jiu

1644

O comedie savuroasă va ajunge, sâmbătă, la Târgu-Jiu! Spectacolul „Amanta”, cu protagonişti ai Teatrului Naţional Bucureşti, se preconizează a avea succes şi în oraşul lui Brâncuşi, asta după ce iubitorii de teatru din ţară au catalogat-o ca fiind una excepţională.

Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” Târgu-Jiu va găzdui sâmbătă, 14 martie, de la ora 19.00, trupa de actori ai Teatrului Naţional Bucureşti care îşi vor interpreta cu multă clasă rolurile din remarcabila comedie „Amanta”, adaptare după „Încurcă lume” de A.D. Hertz, în regia lui Armand Calinovici (Armand Calotă). Este un proiect de suflet al actorului Teatrului Național din București, Armand Calotă – care împlinește astfel ultima dorință a mătușii sale, marea actriță a teatrului românesc, Elvira Godeanu – punerea în scenă a acestei comedii savuroase în care actrița și-ar fi dorit să joace rolul titular: „Armand dragă, principiile mele în viață după care m-am ghidat au fost: modestia, bunătatea, respectul … și cum se spune la Târgu-Jiu (a făcut clasele primare acolo)… am stat în banca mea! Un mare artist fără caracter devine perisabil după moartea lui! Am vrut să joc ,,amanta” în piesa lui Herz pentru că era ceva ce nimeni nu mă credea în stare! Când apăream pe scenă, emblema de Marea Doamnă a Teatrului mă ambiționa să joc și roluri de asemenea factură!”
Acţiunea se desfăşoară la începutul secolului XX… În zori, avocatul Emil Strâmbuleanu se întoarce acasă cu o trăsură…. Uuups… Didina nu doarme. E… furioasă! Câţi dintre dumneavoastră nu aţi pregătit o minciună când aţi lipsit o noapte din patul conjugal, pentru a o folosi în faţa nevestei răvăşite?! Dar ce faci atunci când minciuna, o invenţie de moment folosită de avocat, se transformă în realitate şi te trezeşti cu amanta în propria casă?! Hai să vedem pe unde scoţi cămaşa când în familie cumnatul e… procuror! Sunteţi aşteptaţi la spectacolul ,,Amanta” de A.D. Hertz pentru a afla împreună cum va ieşi dintr-un astfel de coşmar conjugal avocatul infidel!
Biletele la acest spectacol se pot procura fie online, fie direct de la casieria Cinema „Sergiu Nicolaescu”, preţurile fiind de două categorii, respectiv de 60 şi 70 de lei de persoană, în funcţie de locul din sală al spectatorilor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here