Combinezoane gratuite pentru echipele medicale de la spitalele din Turceni și Bumbești-Jiu

1477

Asociația Merci Charity Boutique a primit înscrieri de la 37 de spitale din județele: Argeș, Alba, Bacău, Botoșani, București, Covasna, Constanța, Cluj, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Prahova, Suceava, Sibiu pentru a trimite combinezoane de protecție produse în București de patru ateliere de croitorie într-un cluster creat în cadrul proiectului ,,Construirea capacității locale de producție a echipamentelor medicale: costume medicale de protecție pentru cadrele medicale, produse în România”.

24 din cele 37 de spitale înscrise tratează pacienți infectați cu COVID-19. Pe această listă au fost înscrise și două unități spitalicești din Gorj, în urma solicitărilor primite de la conducerile Spitalelor Orășenești Bumbești-Jiu și Turceni.

Sute de combinezoane ajung în Gorj
,,În ciuda limitării numărului de combinezoane care poate fi solicitat de un spital la 350, echipa a primit cerere pentru peste 10.000 de combinezoane. În perioada iunie – septembrie, echipa asociației a format un cluster din care fac parte patru ateliere din București pentru a produce local combinezoane de protecție spre a fi oferite spitalelor înscrise, în limita finanțării curente și a început producția acestora. Momentan, echipa va acorda prioritate solicitărilor primite de la cele 24 de spitale cu pacienți COVID-19, în limita numărului de combinezoane produse prin finanțarea curentă. Restul vor fi trecute pe o listă de rezervă pentru care asociația va derula acțiuni de strângere de fonduri. Pe această listă, din județul Gorj, avem înscrise Spitalul Orășenesc Turceni și Spitalul Orășenesc Bumbești-Jiu. Acestea două s-au înscris pentru a beneficia de combinezoane gratuite în cadrul proiectului nostru. Cele două unități medicale intră pe lista de priorități, astfel că se află între cele 24 de spitale din România care vor primi combinezoanele gratuite în prima etapă”, a declarat Daniela Staicu, responsabil Birou Comunicare în cadrul Asociației Merci Charity Boutique. Proiectul derulat de asociația Merci Charity Boutique și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, se derulează în perioada 28 mai – 28 noiembrie 2020 pentru a veni în sprijinul a două categorii de angajați afectate de pandemia COVID-19: personalul din spitale și angajații din atelierele de croitorie. Peste 20 de spitale vor primi combinezoane de protecție și 13 angajați din 4 ateliere de croitorie și-au păstrat locul de muncă. Atât materialul, cât și accesoriile pentru producția combinezoanelor au fost 100% achiziționate din România, proiectul susținând astfel și economia românească.Merci Charity Boutique este o organizație nonprofit al cărei scop este să acorde sprijin prin proiecte de sănătate mobilă şi educaţie pentru copii cu probleme medicale și sociale. În 2016, asociația a creat afacerea socială ,,Atelier Merci”, un atelier de croitorie situat în București care produce articole de îmbrăcăminte pentru femei, copii și bărbați și donează 100 % din profitul obținut către asociația Merci Charity Boutique și proiectul de tratament stomatologic mobil „Zâna Merciluță”. Programul ,,În stare de bine” este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here