Cojocaru se încăpăţânează să termine sezonul: ,,Ne pregătim ca şi cum am avea toate condiţiile”

1001

Meciul cu CSM Reşiţa vine într-un moment cum nu se poate mai rău pentru Pandurii. Zi de zi, clubul primeşte noi lovituri sub centură, dar jucătorii de la Târgu-Jiu par că au devenit imuni la dificultăţile ce se ivesc la tot pasul. Antrenorul Călin Cojocaru a preluat acest ,,model” şi va rămâne la echipă până la finalul sezonului. Sâmbătă, Pandurii revin în meciurile oficiale cu cel mai subţire lot pe care l-a avut vreodată, dar principalul timişorean nu dezarmează. ,,Va fi un meci dificil, mai ales în situaţia în care ne aflăm. N-am reuşit să facem transferuri, dar ne-am pregătit bine din punctul meu de vedere, jucătorii au avut o atitudine bună. O să ne pregătim şi mai bine în continuare. Sunt supărat că am pierdut un singur jucător dintre cei care au plecat, mă refer la Oiţă. În rest suntem tot aceiaşi, plus juniorii, şi sper să facem o figură frumoasă. Toată lumea ne dă victime, dar o să vedeţi că o să avem o faţă frumoasă în returul campionatului. Suntem puţini numeric, dar am creat o familie, aici, la Pandurii, şi lucrul acesta mă bucură. Ne pregătim ca şi cum am avea toate condiţiile şi pentru acest lucru vreau să-i felicit pe băieţi. Le cer, şi ştiu că pot, mai mult decât au arătat până acum”, a precizat Cojocaru. Antrenorul a dezvăluit şi motivele care l-au îndemnat să rămână la Târgu-Jiu. ,,Am muncit foarte mult de când am venit, am făcut o pregătire foarte bună cu băieţii. Nu ar fi fost fair-play din partea mea să-i las ai nimănui. M-am gândit bine, sunt un om puternic, şi nu mă doboară orice. Avem un nucleu de 13-14 jucători cu care o să ducem greul acestui retur. Le transmit suporterilor şi tuturor celor din oraş să fie lângă echipă, fiindcă Pandurii merită”, a precizat Cojocaru. Pentru ca meniul să fie ,,complet”, Pandurii a primit o lovitură şi din partea autorităţilor locale.
,,Ca să fie cireaşa pe tort, am cerut să facem două antrenamente, astăzi (n.r. joi) şi mâine, de la ora 17.00. Astăzi ne-au dat OK-ul, dar mâine nu se poate, că face Reşiţa antrenament. Cred că nici în Bangladesh, dacă mergeam, nu lăsai echipa din alt oraş să facă antrenament în locul echipei tale. Pe noi ne-au trimis pe câmp. Mi se pare ireal. Stadionul acesta s-a făcut pentru Pandurii”, a declarat, mâhnit, Cojocaru.

Oficialii Reşiţei, optimişti: ,,Teoretic, nu ne aşteaptă un meci foarte greu”
Dacă Pandurii suferă din punct de vedere valoric şi numeric, trupa lui Dorinel Munteanu, CSM Reşiţa, a transferat 13 jucători în această iarnă. Este vorba de Gabriel Dodoi (împrumutat de la Rapid), Laurenţiu Rus (ex Sănătatea Cluj), Laurenţiu Buş (ex Academica Clinceni), Rareş Ispas (împrumutat de la CFR Cluj), Alin Ţegle (împrumutat de la U Craiova), Bogdan Szijj (revenit la Reşiţa, ultima dată la FC Voluntari), Arsene Luboya (ex CSM Ceahlăul Piatra Neamţ), Yvan Yann Erichot (ultima dată la IBV, în Islanda), Fernando Dobre (împrumutat de la Academia Dan Chilom), Mădălin Calu (împrumutat de la SCM Gloria Buzău), Victoraş Astafei (ex Viitorul Pandurii Târgu-Jiu), Alberto Cobrea (ex Poli Iaşi) şi Alin Dudea (împrumutat de la Dinamo).
Preşedintele bănăţenilor, Cristian Bobar, şi-a exprimat încrederea că rossonerii au un lot suficient de valoros şi experimentat să rămână în liga secundă.,,Au fost două cantonamente foarte bune pentru băieţi şi bine organizate. La Vatra Dornei am pus accent foarte mult pe pregătirea fizică, iar în Antalya s-a lucrat mult cu mingea. Aşteptăm meciul de sâmbătă, cel oficial cu Pandurii Târgu-Jiu. Chiar dacă în amicale nu am reuşit să obţinem rezultate foarte bune, Dorinel Munteanu a încercat să cristalizeze un prim 11. Trebuie să recunoaştem că acum avem un lot bun, cu dubluri pe toate posturile. Am reuşit să aducem jucători cu peste 200 de meciuri în Liga 1 şi aceşti jucători trebuie să fie în formă. Dorinel este mulţumit de echipa pe care o are la dispoziţie, toţi jucătorii au venit cu acordul lui şi este bine că în Antalya s-au pregătit toţi fotbaliştii pe care ne vom baza în retur. Lotul pe care-l avem în momentul de faţă este suficient de bun pentru a ne atinge obiectivul. Au plecat de la club 12 jucători şi au venit 13 în pauza competiţională”, a spus Cristian Bobar la Radio Reşiţa.Oficialul reşiţenilor a admis că vizitatorii ar trebui să se impună fără probleme în primul joc oficial disputat la Târgu-Jiu în 2020. ,,Teoretic, nu ne aşteaptă un meci foarte greu sâmbătă, deoarece Pandurii are o echipă de copii. Din informaţiile pe care le avem, aceştia îşi vor da viaţa pe teren şi nu avem nicio scuză dacă nu vom lua cele trei puncte”, a mai declarat Bobar. CSM Reşiţa are 18 puncte după 21 de etape şi ocupă locul 17, retrogradabil. Meciul cu Pandurii se dispută sâmbătă, de la ora 17.00.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here