Cojocaru, înainte de meciul cu Viitorul: ,,Nu consider această partidă un derby”

1201

Viitorul – Pandurii este meciul la care suflarea fotbalistică din Gorj ar trebui să fie conectată. Partida se joacă sâmbătă, la ora 11.00, dar interesul faţă de acest meci a fost, fără îndoială, diminuat de primul caz de coronavirus confirmat în judeţ şi în ţară. Pe de altă parte, fanii nu s-au înghesuit la întâiul meci al Pandurilor din 2020, în principal din cauza formei slabe şi a lipsei de opţiuni care există la principala echipă din Gorj. Viitorul a evoluat foarte puţin la Târgu-Jiu, nu şi-a creat încă o bază de fani, iar alăturarea numelui ,,Pandurii” formaţiei, care în ultimele sezoane a reprezentat Vîlcea şi Petroşani, i-a iritat la culme pe cei mai înfocaţi susţinători ai echipei pregătite de Călin Cojocaru.
Antrenorul oaspeţilor, căci Pandurii va fi pentru întâia oară în această postură pe propriul stadion, a declarat că meciul nu are o încărcătură aparte, dar vrea cât mai mulţi suporteri în tribunele Municipalului. ,,Nu consider această partidă un derby. Este un meci în care noi o să avem aceeași ardoare cum am avut-o cu Reșița, dar nu vreau să mai facem greșelile pe care le-am făcut. Avem un lot numeric foarte slab și avem nevoie cât mai repede de jucători. Aștept lumea la stadion, cu toate că nu suntem gazde. Aș vrea să vină în număr cât mai mare, să ne susțină. Băieții merită după prima prestație pe care au avut-o. Din nefericire pentru noi și suporteri, nu am reușit să luăm punct”, a declarat Călin Cojocaru.
Vestea bună este că jucătorii Pandurilor care au ieşit accidentaţi în meciul cu CSM Reşiţa s-au pregătit normal de la începutul săptămânii. Cojocaru speră ca, de această dată, fotbaliştii pe care îi pregăteşte să arate mai multă maturitate, şi să gestioneze mai bine momentele cheie ale jocului.,,Tănăsoiu și Peia, care a fost comoționat după intrarea fundașului central de la Reșița, și-au revenit. Au făcut antrenamente normale, sunt apți. Ne așteaptă un meci dificil, la fel cum a fost și meciul trecut. Sunt convins că nu o să mai fim așa naivi cum am fost la meciul cu Reșița, fiindcă am făcut foarte multe greșeli, mai ales la primul gol primit. Nu-mi convine nici că în ultimul minut am luat două goluri foarte ușor, pentru că a șters munca de până atunci. Cine nu a fost la meci, și vede scorul, se gândește la o victorie ușoară a Reșiței împotriva noastră, dar nu a fost chiar așa. Am muncit, am jucat de la egal la egal cu ei, și puteam face chiar 2-0. Fotbalul este făcut din momente și dacă nu le gestionezi pe toate cum trebuie, te pedepsește”, a spus principalul gorjenilor.Cojocaru a mai declarat că vrea victoria, indiferent de cum se exprimă echipa sa în teren.,,Eu zic că o să fie altceva sâmbătă și o să creștem de la meci la meci. Am marcat pentru prima oară pe noul stadion și, pe lângă gol, ne-am mai creat și alte ocazii. A fost un meci plăcut spectatorilor, chiar dacă am pierdut. Acum, aș vrea să nu fie chiar atât de plăcut ochiului, dar să câștigăm”, a mai spus antrenorul.Rămâne de văzut dacă partida Viitorul – Pandurii se va disputa cu spectatori. Există informaţii că Federaţia Română de Fotbal ar putea lua decizia ca jocul de sâmbătă să se joace cu porţile închise ca o măsură de precauţie vizavi de ultimele evenimente din judeţ.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here