COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII: Ploile au făcut pagube și în Gorj

281

Hidrologii au emis o avertizare ”COD PORTOCALIU”, pentru râurile Olteț și Gilort, care este valabilă până astăzi, la ora 14.00. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Gorj a luat primele măsuri, una dintre acestea fiind asigurarea serviciului de permanenţă la Instituţia Prefectului şi la toate primăriile vizate.

Ploile abundente au creat aseară probleme în mai multe localități. În Novaci au fost inundate trei beciuri şi două curţi.

”Intervenţia a fost asigurată de către 11 subofiţeri cu un autocamion de intervenție, o autospecială și patru motopompe din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci. Tot în orașul Novaci, în satele Novaci, Sitești, Bercești și Pociovaliștea au fost inundate 16 curți, aproximativ 7,2 hectare de teren agricol, afectate patru  podețe. S-a intervenit de către SVSU al orașului Novaci cu două buldoexcavatoare și 12 angajați din cadrul primăriei pentru remedierea efectelor”, a precizat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Și în comuna Crușeț, în satul Văluța, a fost inundată curtea unui localnic, intervenind pompierii. ”De asemenea, în comuna Hurezani au fost inundate beciul și curtea unui cetățean, urmare a acumulării apei din ploaie și torenți. Intervenția a fost asigurată de către patru subofițeri ai Gărzii de Intervenție Hurezani, cu o autospecială și o motopompă transportabilă. În comuna Baia de Fier, satele Baia de Fier și Cernădia au fost afectate două podeţe, 5,1 kilometri de drum comunal și 14 fântâni. În comuna Licurici au fost inundate 20 de curți ale cetățenilor din satele Licurici și Licuricii de Sus, iar DJ 675/A și DC 112 au fost inundate pe o porțiune de aproximativ 150-200 de metri lungime, circulația fiind redirecționată pe rute ocolitoare. Situația la fața locului a reintrat în normal după aproximativ două ore, când apa s-a retras din curțile oamenilor, circulația fiind reluată pe cele două drumuri”, au mai precizat reprezentanții ISU Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here