COD GALBEN în Gorj: ANUNȚUL METEOROLOGILOR

256
Doua persoane se adapostesc de vant si ploaie sub o umbrela, in zona Aviatorilor din Bucuresti, marti, 1 octombrie 2013. Capitala si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Tulcea si Constanta sunt de luni, ora 21.00 pâna miercuri, la ora 02.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind prognozate precipitatii de pâna la 80 de litri pe metru patrat. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Nordul județului Gorj va intra astăzi, la ora 18.00, sub avertizare Cod Galben. Până mâine,  la ora 20.00, sunt anunțate intensificări ale vântului, precipitații însemnate cantitativ și ninsori viscolite, în zona montană înaltă.

În vestul, centrul și nordul țării va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului ploile, mai ales averse, se vor semnala local. Vor fi cantități de apă de peste 15…20 l/mp și izolat 25…30 l/mp. În zona Munților Apuseni, nordul Carpaților Orientali, Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 40…50 l/mp, iar la altitudini mai mari de 1500 m vor predomina ninsorile. Vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, în special pe parcursul zilei de duminică (19 martie), cu viteze mai mari (50…65 km/h) în sudul țării, inclusiv în zona municipiului București”, au precizat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie. La Târgu-Jiu, la această oră, se înregistrează 13,4 grade Celsius. (L.F.)

harta_svg

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here