Cod Galben de inundații pe râul Jiu

1552

Specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au instituit Cod Galben pe râul Jiu, până astăzi, la ora 24.00. Pe râurile Desnățui, Motru și Gilort, codul galben este până mâine dimineață.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate până în prezent, a celor prognozate, dar şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice:

Jiu – bazin amonte S.H. Sadu, judeţele Hunedoara, Gorj;

Desnăţui (judeţele: Mehedinţi şi Dolj);

Gilort – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Gorj).

Dispeceratul Administrației Bazinale de Apă Jiu împreună cu celelalte din subunități transmit permanent informațiile hidrologice către Apele Române și Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență.

Având în vedere atenționarea hidrologică actuală, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

Agenții hidrotehnici din cadrul Sistemelor de Gospodărire a Apelor Dolj, Gorj și Mehedinți monitorizează atent zonele. Aceştia sunt gata să intervină dacă situația o va impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here