CNSLR-Frăţia Gorj salută decizia lui Ponta de a amâna majorarea salariilor demnitarilor

432

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri dimineaţa, pe Facebook, că nu a fost de acord cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor, susţinând că acestea vor fi mărite odată cu salariile bugetarilor, urmând să fie emisă o nouă ordonanţă în acest sens. Conducerea CNSLR-Frăţia Gorj salută decizia premierului.

Miercuri, Guvernul a decis ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate începând cu luna august, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Majorarea indemnizaţiilor a fost anunţată de Gabriel Oprea, miercuri, în ultima zi în care a exercitat interimar funcţia de premier. Guvernul a stabilit ca această creştere să fie aplicată şi miniştrilor, vicepreşedinţilor, secretarilor şi chestorilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Avocatului Poporului, preşedintelui Consiliului Legislativ şi celui al Curţii de Conturi, şefului SGG şi celui al Cancelariei premierului. Astfel, conform deciziei Guvernului, indemnizaţiile lunare ale preşedintelui ţării, prim-ministrului şi preşedinţilor celor două Camere parlamentare sunt majorate la 21.540 de lei brut (15.108 de lei net) iar salarizarea vicepremierului este fixată la 20.000 lei brut (14.024 de lei net). În baza ordonanţei la acest moment în vigoare, miniştrii şi alte categorii de demnitari, inclusiv şefii serviciilor de informaţii, trebuie să primească o indemnizaţie lunară de 19.055 de lei brut (13.365 lei net). În această ultimă categorie au fost incluşi şi consilierii prezidenţiali, care au rang de ministru. Aceeaşi indemnizaţie brută de 19.055 de lei ar trebuie acordată şi miniştrilor-delegaţi, vicepreşedinţilor, secretarilor şi chestorilor din Senat şi Camera Deputaţilor, secretarului general al Guvernului, şefului Cancelariei premierului, Avocatului Poporului, preşedintelui Consiliului Legislativ, preşedintelui Curţii de Conturi, directorilor SRI, SIE, SPP şi STS. Majorările ar fi trebui aplicate începând cu luna august a acestui an, prevede ordonanţa în vigoare la acest moment. Vineri dimineaţa, însă, premierul Victor Ponta a anunţat, pe Facebook, că nu a fost de acord cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor, susţinând că acestea vor fi mărite odată cu salariile bugetarilor, urmând să fie emisă o nouă ordonanţă în acest sens.

CNSLR – Frăţia Gorj susţine decizia lui Ponta
Conducerea CNSLR-Frăţia Gorj salută decizia premierului Victor Ponta. „CNSLR-Frăţia Gorj salută şi susţine ideea premierului Victor Ponta de a majora salariile demnitarilor la aceeaşi dată cu majorarea salariilor tuturor bugetarilor din ţară”, a spus Valentin Popa, preşedintele CNSLR-Frăţia Gorj. Acelaşi gând îl împărtăşeşte şi vicepreşedintele Sorin Torop. „Fără a dori să fim catalogaţi ca partizani politici, CNSLR-Frăţia GORJ, nu poate decât să salute şi să susţină ideea premierului Victor valentin popa inscriptPonta, de a majora salariile demnitarilor, la aceeaşi dată cu majorarea salariilor tuturor bugetarilor din România! Dorim o dezbatere serioasă pe această temă în cadrul Comisiilor de Dialog Social de la nivelul fiecărui judeţ”, susţine Sorin Torop, vicepreşedinte CNSLR Frăţia GORJ. În prezent, preşedintele ţării este remunerat lunar cu aproximativ 6.500 de lei net, preşedinţii celor două Camere parlamentare şi prim-ministrul – cu 6.184 de lei net, vicepremierul – cu circa 5.800 de lei net, iar ministrul – cu 5.350 de lei net. Ordonanţa privind majorarea indemnizaţiilor a fost publicată în Monitorul Oficial tot miercuri, la puţine ore după aprobare. Noua Lege a salarizării unitare a bugetarilor este prevăzută să fie aplicată cel mai devreme la sfârşitul acestui an.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here