CMJ Gorj face recrutări pentru instituţiile militare de rang superior

1857

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Judeţean (CMJ) Gorj, activitatea de recrutare a tinerilor băieţi şi fete, pentru a urma o instituţie militară de învăţământ în anul universitar 2019-2020.

Sunt scoase la concurs locuri pentru următoarele instituţii de învăţământ: Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” din Bucureşti – 8 locuri; Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu – 264 locuri; Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov – 184 locuri; Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanţa – 108 locuri; Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” din Bucureşti – 219 locuri; Institutul Medico-Militar – 110 locuri, din care: Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti: Medicină generală – 40 locuri; Medicină dentară – 10 locuri; Farmacie – 10 locuri; Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş: Medicină generală – 50 locuri. Pentru recrutarea tinerilor care doresc să devină ofiţeri în activitate se primesc candidaţi care îndeplinesc criteriile generale şi specifice de recrutare, absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat, iar în cazul în care sunt elevi în ultimul an, să facă dovada promovării examenului de bacalaureat, până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 30 de ani, respectiv 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an. Candidaţii întocmesc dosarul de candidat până la data de 1 martie 2019, susţin probe de selecţie la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba-Iulia şi examen de admitere la instituţia de învăţământ.

Locuri, şi în învăţământul postliceal
Pentru anul de învăţământ 2019-2020, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din municipiul Târgu-Jiu şi judeţul Gorj cu următoarea ofertă educaţională, pentru a urma o instituţie militară de învăţământ postliceal: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” din Piteşti – 636 locuri, din care 313 pentru maiştri militari şi 323 pentru subofiţeri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” din Boboc – 321 locuri, din care 245 pentru maiştri militari şi 76 pentru subofiţeri; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” din Constanţa – 120 locuri. Învăţământul militar este învăţământ de stat, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ. Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ postliceal, candidaţii vor parcurge următoarele etape: prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Gorj; efectuarea unui examen medical la Spitalul Militar Clinic de Urgenţă “Dr. Ştefan Odobleja” Craiova; definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Gorj până la data de 1 martie 2019; susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba-Iulia; participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ preuniversitar. Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Gorj, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Gorj, situat în Târgu-Jiu, strada Parâng nr. 1, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, marţi între orele 08.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0253/215.563.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here