CJCPCT Gorj, la ceas aniversar, cu numeroase manifestări

1472

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează în cursul acestei zile, la Sala “Florin Isuf”, un complex de manifestări închinate împlinirii a 52 de ani de la înființarea instituției.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj este un așezământ cultural aflat sub autoritatea Consiliului Județean Gorj. Instituția își structurează activitatea în funcție de trei programe multianuale: Marketing și management cultural- relația cu teritoriul; Rădăcini- specializat în cultura populară; Acasă la Brâncuși- Specializat în susținerea elementelor de cultură scrisă și promovarea națională și internațională a imaginii culturale a Gorjului. Rolul CJCPCT Gorj ca instituție de cultură este acela de conservare, cercetare, protejare, transmitere, promovare și punere în valoare a culturii tradiționale și a patrimoniului cultural imaterial, precum și valorizarea creației artistice contemporane a județului. Centrul organizează unele din cele mai importante evenimente culturale de peste an în județul nostru.
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj aniversează așadar săptămâna aceasta 52 de ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, astăzi, 28 februarie 2020, începând cu ora 11.00, la sediul instituţiei, va avea loc vernisarea expoziţiei de grafică semnată de Ioana-Teodora Duță, expoziția de sculptură semnată de Traian Duță, expoziției de icoane a colegilor de la C.J.C.P.T Vîlcea, expoziției de mozaic semnată de Ivan Kanchev din Bulgaria și o expoziție ,,Debut de mărțișor” semnată de Francesca-Maria Laigner, o elevă din comuna Bâlteni. Totodată, începând cu ora 11.00, la Sala ,,Florin Isuf”, va avea loc și gala premiilor CJCPCT Gorj, dar și lansarea albumului de prezentare a instituției.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here