CJAS Gorj are de recuperat bani de la 32 de medici de familie

376

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj calculează, la ora actuală, sumele pe care trebuie să le recupereze de la 32 de medici de familie din judeţul nostru. Ei au lucrat în centre de permanenţă în perioada 2009-2010, când, se pare, au primit sume mai mari decât ar fi trebuit pentru activităţile prestate. Acest lucru a fost constatat în urma unui control al Curţii de Conturi, casele judeţene de asigurări de sănătate urmând a întreprinde demersuri pentru recuperarea banilor.

În urma unui control al Curţii de Conturi a României, s-a constatat un prejudiciu de aproape 10 milioane de lei noi, la nivel naţional, în cazul medicilor care au făcut gărzi în centrele de permanenţă între anii 2009 şi 2010. Curtea de Conturi consideră că Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Internelor şi al Reformei Administrative 1024/2008 este greşit, constatând o nepotrivire între Art.47 şi Anexa 5 la Ordin, parte integrată acestuia conform Art.53 al aceluiaşi Ordin şi, pe cale de consecinţă, o plată pe oră pentru cheltuieli administrative necesare funcţionării centrului de permanenţă cu zece lei mai mare.

CJAS Gorj, la faza de calcule
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj urmează să treacă la recuperarea sumelor considerate fiind ilegal plătite cabinetelor medicilor de familie. Înainte de acest moment, reprezentanţii CJAS trebuie să calculeze sumele pe care le au de recuperat. „În cazul Gorjului, de la 32 de medici avem de recuperat, dar la sume încă se lucrează. Este vorba despre cei care au lucrat în cele cinci centre de permanenţă care funcţionau în perioada 2009 – 2010 şi cărora li s-au plătit pe tarif orar sume mai mari decât trebuia. S-a efectuat un control al Curţii de Conturi în care s-a stabilit că există neconcordanţe, iar CNAS a cerut ca noi să le recuperăm”, a explicat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.