CJ Gorj, prezent la Târgul de Turism al Olteniei

376

La Centrul Multifuncţional din Craiova se va desfăşura, în perioada 18 – 20 martie, prima ediţie a Târgului de Turism al Olteniei, care va reuni în special expozanţi din regiune şi din întreaga ţară, dar, totodată, vor fi invitaţi şi expozanţi din străinătate. Județul nostru participă la Târg cu un stand complex.

Consiliul Județean Gorj va fi prezent la prima ediție a Târgului de Turism al Olteniei, ce se va desfășura în perioada 18-20 martie 2016, în incinta Centrului Multifuncțional din Craiova. Conform organizatorilor, la manifestare participă agenții și operatori de turism din România și din Bulgaria, Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliile Județene din Dolj, Gorj, Vâlcea și Mehedinți, Facultatea de Geografie a Universității din Craiova, Aeroportul Internațional Craiova, hotelieri din Oltenia și de pe Valea Oltului, Agenția Internațională TUI Traveler, dar și Portul Cultural “Cetate” reprezentat de cunoscutul poet Mircea Dinescu. În programul primei ediții, a cărei deschidere oficială va avea loc vineri,18.03.2016, ora 10.00, sunt incluse prezentări ale destinațiilor și obiectivelor turistice, lansări de cărți turistice și un târg de joburi disponibile în industria turismului.
La acest eveniment, Consiliul Județean Gorj, prin instituțiile subordonate: Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu”, Serviciul Public Județean Salvamont Gorj și Școala Populară de Artă Târgu Jiu va prezenta destinația turistică Gorj în cadrul programului de promovare “Vino acasă la Brâncuși!”, lansat în anul 2014. Alături de Consiliul Județean Gorj, la prima ediție a Târgului de Turism al Olteniei, vor fi prezente Primăria Municipiului Târgu-Jiu și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului “Acasă la Brâncuși”.
stand Gorj, targ de turism craiovaStandul Județului Gorj, pe o primă secțiune, va reprezenta macheta unei case tradiționale gorjenești realizată de Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu”, în cadrul căreia vor fi prezentate tradițiile și meșteșugurile gorjenești prin demonstrații ale meșterilor populari: Nicoleta Troacă- țesătoare, Ion Retezeanu- olar și Nicolae Hotoboc- șițar, precum și folclorul gorjenesc prin spectacole susținute de Ansamblul “Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu.
Cea de-a doua secțiune va pune în valoare turismul montan în județul Gorj, areal deosebit de complex și diversificat din punct de vedere al activităților turistic-sportive pe care le oferă. Astfel, Serviciul Public Județean Salvamont Gorj va prezenta materiale de promovare a munților Gorjului, a stațiunii Rânca, a sporturilor de iarnă, precum și echipamente de intervenții și salvare montană.

Ansamblul “Calea Eroilor”, promovat la Craiova
În cadrul Târgului, Primăria Municipiului Târgu-Jiu promovează principalul pilon turistic, Ansamblul Monumental “Calea Eroilor”, prin expunere de postere cu imagini ale sculpturilor și distribuire de materiale promoționale. De asemenea, va fi evidențiată distincția “Mărul de aur”, Oscarul internațional pentru Turism, pe care Județul Gorj l-a obținut în anul 2014, ca destinație cultural-turistică unicat și va fi, de asemenea, prezentat filmul de promovare turistică a județului Gorj, “Acasă la Brâncuși”.
foto targ turismOperatorii de turism gorjeni, membri ai Asociației “Acasă la Brâncuși” și ai ANTREC Gorj vor fi prezenți în cadrul Târgului de Turism al Olteniei cu pachetele de oferte turistice în Gorj pentru anul 2016.
Târgul de Turism al Olteniei doreşte promovarea zonelor de atracţie turistică şi a serviciilor din această regiune a României, organizarea de conferinţe şi dezbateri cu subiecte ce ţin de dezvoltarea turismului regional.
Expozanţii prezenţi vor promova: turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, turismul medical, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură. Din ofertele companiilor prezente la târg nu lipsesc asigurările medicale şi de călătorie, organizările de evenimente private şi corporate, precum şi accesoriile şi gadget-urile necesare în orice călătorie.
Evenimentul se doreşte a fi şi un loc de discuţii privind posibilităţile de investiţii în regiune.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here