CJ Gorj a demarat „Luna plantării arborilor”

340

În această perioadă, în completarea activităților și măsurilor cuprinse în calendarul de gospodărire a localităților denumit ”Luna curățeniei”, Consiliul Județean Gorj desfășoară și o serie de acțiuni de împădurire, ecologizare, amenajare și refacere a spațiilor verzi în mai multe zone de pe raza județului.

Acțiuni de plantare au loc, anual, în cadrul campaniei ”Luna plantării arborilor”, cel mai important eveniment silvic și ecologic din România.
plantari CJ (2)La nivelul anului 2016, pentru campania de regenerare a pădurilor în fond forestier de stat, Consiliul Județean Gorj a preconizat plantarea a 5000 de puieți de salcâm, activitate realizată prin Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare, în colaborare cu Direcția Silvică Gorj și S.C. Minprest S.A.

Start plantări!
O primă acțiune de plantare material silvic săditor s-a desfășurat în data de 9.03.2016, pe raza municipiului Târgu-Jiu (zona CET), fiind plantați 2100 de puieți de salcâm, în scopul amenajării spațiilor verzi. plantari CJ (3)Următoarea etapă se va desfășura până la jumătatea lunii aprilie a.c., reprezentând, practic, continuarea activității de plantare puieți de salcâm în zonele haldelor de steril.
Anul trecut, pe acest segment, în sectorul Vârț-Rovinari au fost plantați 900 de puieți de salcâm.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here