Ciurel, pus cu botul pe labe pentru ,,baraca” ULIM

617

Vicerectorul Universității Libere și Independente din Moldova(ULIM), Dan Morega, l-a pus la punct, dur, pe Laurențiu Ciurel, după ce fostul manager al CEO a criticat la o emisiune TV faptul că ULIM ar fi, în opinia sa, doar o ,,baracă”. Declarațiile lui Ciurel au fost date în contextul în care acesta vorbea despre șefa juriștilor din CEO, Dorina Jianu, promovată de altfel și de el la conducerea juriștilor din Divizia Minieră, pe care o blama astfel pentru simplul motiv că aceasta a studiat Dreptul la ULIM. Morega i-a transmis astfel lui Ciurel că ULIM nu este deloc o baracă, probabil într-o astfel de instituție finalizându-și studiile chiar Ciurel, posesorul unei diplome de absolvire în care ,,marele” manager și-a terminat facultatea cu 6, și asta în sesiunea din februarie a licenței.

,,Ciurele, să-ți fie rușine! Ulim este o universitate de prestigiu și nu o baracă în care ai transformat tu Complexul Energetic Oltenia!”, a transmis, răspicat, Morega, considerând că Ciurel nu a făcut decât să se ,,desfășoare, la TV, ca o fiară în cușcă”, conștient că, în calitate de inculpat, se află și la mâna lui Jianu. Asta deoarece CEO este parte civilă în dosarul în care Ciurel a fost trimis în judecată. ,,Ciurel habar nu are ce este ULIM, universitate realizată la Chișinău cu sprijin american, care dispune de cel mai mare și frumos sediu din zona centrală a orașului, lângă primăria generală. Aceasta are, de altfel, peste 36.000 de mp suprafață construită, ceea ce înseamnă: laboratoare fonice, două săli de lectură și o bibliotecă de 2000 de mp, laborator de informatică și sală de studii pentru informatică de o mie de metri pătrați, două săli mari, gen amfiteatru, una fiind de 1.400 de locuri, cantină proprie, restaurant pentru elevi și profesori, hotel propriu, cabinet medical, campus și multe altele. Aici s-au inaugurat 38 de săli în prezența a 38 de ambasadori, iar aceste aule au luat denumirea țării respective. Personal am participat la inaugurarea a patru astfel de aule dintre acestea, România având cea mai mare aulă, unde se desfășoară activitatea de informatică, cu o suprafață de 500 mp. Cam asta înseamnă ULIM, care nu s-a dorit a fi o universitate mare, ci una de prestigiu, având în corpul profesoral oameni de știință, savanți, cadre didactice de prestigiu din Republica Moldova. De altfel, acolo, doctoratele se susțin în comisii mixte din care fac parte profesori și cercetători din România, Rusia, Franța..”, a precizat Morega. Profesorul universitar i-a explicat, de asemenea, lui Ciurel că nu poate compara centrul de studii de la Târgu-Jiu cu universitatea mamă, dar ar putea aprecia că ULIM ajută gorjenii facilitându-le studii superioare la tarife mult reduse față de cele practicate de instituțiile similare de la noi din țară.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Toata suflarea cunoaste nivelul educatiei in universitatile private. Totusi, dau un sfat la modul cel mai serios: la admiterea in universitati, sa fie data ca proba eliminatorie, o compunere ca la clasa a 3-a. Astfel nu mai ajung agramatii sa devina licentiati. Este imoral, inacceptabil si de toata jena sa ai absolventi de studii superioare (ULIM, SPIRU-HARET, etc.) care nu stiu sa scrie corect sau care citesc cu dificultate. Si nu sunt putini. Cu un drum, de cateva zile pe an, la Chisinau, nu scolesti un student…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.