Circ şi tărăboi, la Logreşti, pentru noua organigramă

371

foto balutaAleşii locali din Logreşti, respectiv primarul comunei şi consilierii locali, nu au reuşit nici ieri să aprobe organigrama de care au nevoie ca de aer pentru a reprimi bani de la buget în conturile Primăriei.

Cele două părţi s-au certat ore în şir pe structura posturilor din organigrama cu pricina, şedinţa de ieri fiind a treia la care consilierii resping proiectul propus de primarul Ion S. Băluţă.

Edilul a încercat în zadar să aducă argumente în favoarea organigramei sale, el nereuşind să îi înduplece pe consilierii PD-L, în special, pentru a vota proiectul de hotărâre prin care să fie aprobată noua organizare a angajaţilor Primăriei Logreşti.

Organigrama susţinută de primar are şi aviz de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, ANFP gafând însă când şi-a trimis avizul favorabil la Logreşti. Hârtia trimisă de la Bucureşti este înaintată „spre ştiinţă” şi prefectului de Gorj, care nu este însă Liviu Andrei, ci „Ionuţ Cosmin Păun”. Cel din urmă este prefect, dar nu pe malul Jiului, ci pe cel al Dunării, la Galaţi, documentul fiind văzut ieri şi de reprezentanţi ai Prefecturii Gorj, care au venit la Logreşti pentru a media conflictul dintre edil şi consilieri. Primarul spune că în mod cert subordonaţii săi nu-şi vor primi salariile prea curând pentru că Direcţia Finanţelor Publice nu virează nici măcar un ban atâta timp cât organigrama nu este aprobată.

Primăria are 24 de angajaţi şi doar doi ar urma să îşi piardă locurile de muncă. Primarul vrea să păstreze doi paznici cu care consilierii nu sunt de acord şi, de aici, un întreg tărăboi care durează de săptămâni bune şi nu pare aproape de final.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here