Ciobotărică, agent sindical

354

Directorul Diviziei Financiare a Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, de ceva vreme, caută susținere sindicală la Federația Națională Mine Energie, asta și în vederea impunerii unor condiții favorabile administrației în viitorul Contract Colectiv de Muncă al companiei de stat. Negocierile inițiale s-au purtat deja, direct cu Marin Condescu, la “casa conspirativă” a respectivului din zona Bârsești a municipiului Târgu-Jiu, ca apoi să continue cu liderii sindicali, după comisiile mixte și în privat. În schimbul susținerii acestei structuri sindicale, Ciobotărică s-ar fi angajat să crească FNME, în detrimentul SMEO, directorul având grijă să ceară acest favor personalului TESA din subordine.

Întâlnirile secrete dintre Ciobotărică și Condescu au transpirat în spațiul public după ce profesorul Dan Morega a spus, într-o conferință de presă, că acest director din CEO și-a schimbat locuința de serviciu din centrul orașului pentru o vilă la periferie, loc în care se întâlnește cu diverși, nominalizat fiind Marin Condescu, pilon al FNME. Dacă acest aspect a trecut oarecum neobservat, faptul că la ultima comisie mixtă a CEO, reprezentanții FNME au rămas în sală doar cu administrația, dar și asigurările date după ședință lui Ciobotărică că unii lideri care îi datorau supunere, a fost înghițit mai greu. Aprobarea unor posturi în TESA, recent, pentru lideri ai FNME, dar și impunerea de către Ciobotărică a unor subordonați să schimbe macazul sindical de la SMEO la federația lui Condescu, i-a determinat pe liderii din Federația Univers să tragă clopotul, realizând că li se pregătește ceva.

Pentru cine trage clopotele Ciobotărică?
Mai mulți sindicaliști din Univers au ajuns la concluzia că Ciobotărică nu face pe gratis pe agentul sindical pentru FNME. “S-au făcut unele jocuri, care nu s-au legat inițial, între administrație și directorul Ciobotărică, care au părut doar o încercare a directorului de a-și asigura postul de la vârful companiei. Acum că postul a fost ocupat de Boza se vede că munca lui Ciobotărică, de a crește FNME, are drept scop viitorul CCM, contractul în care se vor tăiate masiv drepturile minerilor și ale energeticienilor”, a declarat Constantin Crețan, liderul Sindicatului Lignitul din cadrul CEO.
Colegul acestuia de la Lupoaia, Nicu Bunoaica, este de aceeași părere considerând că administrația și-a cumpărat bunăvoința unor lideri sindicali tocmai pentru noul CCM.
“Domnul Ciobotărică nu s-a întâlnit prin casele conspirative cu Condescu și alții de la FNME doar pentru a discuta la o tărie despre cum stă CEO cu fondul de salarii. Oamenii au avut discuții importante, cu siguranță, despre noul CCM, despre schimbarea polului de putere sindicală de la SMEO la FNME, dar și multe altele care se concretizează în aceste zile. Nu a fost chiar întâmplătoare nici mișcarea celor de la FNME la Comisia Mixtă, sau mai bine zis, lipsa de mișcare a respectivilor și nici asigurările date de Roșca lui Ciobotărică. Se dovedește că băieții lucrează mână în mână în detrimentul salariaților CEO. Băieți vi se pregătește ceva!”, îi atenționează Nicu Bunoaica pe angajații companiei de stat, care încă mai speră că prima de Crăciun le va crește la 700 de lei-tichete de masă.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here