Cine sunt cei ce trădează interesele, siguranţa şi unitatea naţională a poporului roman

414

Rezultatul celor 22 de ani de guvernare post-decembristă este unul lamentabil, clădit pe temelii strâmbe şi fără un liant durabil de către triadele Iliescu-Roman-Năstase, Constantinescu-Ciorbea-Radu Vasile şi Băsescu –Boc – MRU, fiecare pe rând, fiind mai degrabă purtători de incompetenţă, demagogie, clientelă şi cumetrie, în toată această perioadă. Iar românii continuă să fie intoxicaţi toată ziua-bună ziua de palavrele insuportabililor politruci , dar mai ales sunt loviţi de deciziile imbecile ale celor ajunşi la putere, lipsite nu doar de o logică elementară ci şi de o minimă bună credinţă.

Indiferent de coloratura de partid, năravurile sunt aceleaşi, la fel şi personajele schimonosite ce vin de ani buni în faţa electoratului, promiţând că vor face şi vor drege, în schimb doar seamănă în jurul lor ticăloşie, furtişaguri, anarhie şi bineînţeles sărăcie peste ţară, cât cuprinde. Şi totuşi în istoria neromanţată a politicii româneşti postdecembriste se remarcă, dincolo de orice comparaţie o gaşcă de indivizi ce a pus capac la toate, având la timonă un cârmaci primitiv şi hain, obsedat de putere şi perturbator extrem peste evoluţia întregii societăţi româneşti.
Mai mult decât atât, pentru a-şi satisface propriile ambiţii de putere şi îmbogăţire cu orice preţ, aceştia au trădat interesele, siguranţa naţională şi demnitatea poporului român , motive pentru care nu greşim a eticheta PDL –ul şi pe Traian Băsescu ca pe exponenţi ai trădării naţionale pe toată perioada lor de guvernare, dar nu numai. Şi putem să demonstrăm astfel de afirmaţii, pe de o parte, cloaca portocalie şi mentorul ei au încălcat tot ceea ce ei înşişi clamează, însemnând principii democratice şi statul de drept , iar de aici nişte colportori ce degajă multă minciună, tupeu, aroganţă, dispreţ faţă de instituţiile statului şi faţă de cetăţeni, etc. În altă ordine de idei, acest partid şi „tătucul” Băsescu au aplicat măsuri antisocile de o duritate extremă, ce au lovit dramatic în marea majoritate a populaţiei; scăderi de salarii , pensii şi alocaţii sociale, falimentarea a zeci de mii de agenţi economici, concedieri în masă şi scumpiri în lanţ cu TVA-ul mărit, desfiinţarea de spitale, trimiţându-i pe români la moarte, dezorganizarea învăţământului şi aruncarea întregului sistem în haos, ş.a.m.d.
Iar în spatele tututror acestor măsuri, cu apucături sinistre ei aveau să pună stăpânire pe România, perfecţionând corupţia, risipa şi însuşirea ilicită a banului public, să instaureze un regim politic de tip mafiot, în dispreţ şi atitudine duşmănoasă faţă de propriul popor. Nu în ultimul rând, au amanetat viitorul ţării pentru imensa datorie externă, prăduită tot de ei fără vreo lege sau frică de Dumnezeu, în tot felul de afaceri trucate şi contracte ilicite ce nu au avut sau nu au vreo treabă cu economia reală, productiv-competitivă. Deci, şi nu întâmplător România s-a instalat pe locul 2 al sărăciei în Europa şi este depăşită în multe privinţe chiar şi de ţări precum Albania, Muntenegru sau Macedonia.
Şi iată că, în vreme ce economia noastră naţională nu mai rezistă nici sub perfuzii, ilegitimul preşedinte Băsescu şi acoliţii lui au atentat pe timpul mandatului de putere, inclusiv la conştiinţa noastră naţională, în interior fiind vorba de lăcomia loc nemăsurată, iar de aici în exterior, miza supremă este înstrăinarea ultimelor resurse naturale şi strategice-energetice , chiar cu bătaie imediată, în special spre zona munţilor Apuseni, cu rezerve de zăcăminte estimate la peste 200 miliarde euro, platoul Mării Negre cu importante rezerve de petrol şi gaze naturale, şi nu în ultimul rând terenul agricol şi fondul forestier naţional, supus deja jafului sălbatic, cu grave repercusiuni asupra ecosistemelor de floră şi faună din ţara noastră. După cum am ajuns să plătim un preţ uriaş şi pentru proasta imagine a României, pătată cu tot dinadinsul printr-o campanie jalnică, de pâre amarnice şi minciuni grosolane pe la Înaltele Porţi ale Uniunii Europene şi Marelui Licurici, numai şi numai de a se menţine la putere. Iar în această privinţă, exemplul cu referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu este cel mai elocvent, când în ciuda unui vot popular masiv, acesta avea să fie menţinut la Palatul Cotroceni ca preşedinte ilegitim.
Or, răspunzând şi executând cu obedienţă la tot ceea ce i se porunceşte de la Bruxelles , Strasbourg şi Casa Albă, Traian Băsescu are sprijinul „noilor kominternişti” căclându-se samavolonic pe voinţa şi demnitatea poporului român. Şi din păcate, când vorbim despre atentate la conştiinţa noastră naţională, nu putem trece cu vederea, şi chiar mai mult decât atât, campania antiromânească cu atacuri permanente la suveranitatea şi unitatea României, înlesnite în primul rând de cei care, pentru a-şi atinge propriile ambiţii de parvenire şi îmbogăţire cu orice preţ merg până acolo încât pactizează cu extremiştii revizionişti, trădându-şi ţara şi poporul. Ei cedează zilnic şantajului la sloganul „ce-mi dai , ca să-şi dau?” al hungarismului iredentist, dinăuntru şi din afară, iar ca un paradox, extremişti de teapa lui Viktor Orban sau L. Tokes sunt prietenii la cataramă ai preşedintelui Traian Băsescu, în condiţiile în care problema Ardealului reprezintă tot mai mult, în ultima vreme, asul din mânecă a unui joc perfid. Mai precis, se inoculează deja ideea că judeţele Mureş, Harghita şi Covasna nu ar mai fi un teritoriu românesc, deci acest „Ţinut Secuiesc” trebuie să-şi dobândească urgent autonomia, iar dincolo de astfel de pretenţii absurde, se acţionează cu consecvenţă pentru anularea Tratatului de la Trianon şi redefinirea Diktatului de la Viena, pentru refacerea Ungariei Mari.
Surprinzător , toate aceste acţiuni mârşave se întâmplă fără ca autorităţile statului român să ia atitudine şi să riposteze , iar Traian Băsescu ştie cel mai bine, de ce”! Sau cu alte cuvinte, a căzut peste noi, românii cel mai greu blestem, acela al trădării naţionale, în ciuda faptului că minorităţii maghiare din România i s-au dat toate drepturile , în schimb au fost abandonaţi românii din Harghita şi Covasna, eliminându-se de acolo orice urme de românism – fizice şi spirituale, prin propovăduiri şi acţiuni fără limite ale segregaţionismului maghiar.
Acum, locatarul de la palatul Cotroceni este ilegitim prin votul popular, după cum a fost scos de la guvernare şi PDL- partidul ruşinii naţionale, care avea să-şi pună semnătura pe cele mai odioase acte de trădare. Şi s-a instaurat un nou guvern între timp, având speranţa că va şi şi va dori să înlătura greşelile enorme ale guvernării portocalii. Pentru acest lucru are şi sprijinul populaţiei în marea ei majoritate, sau altfel, aşteptăm încrezători ca români, reabilitarea dreptului nostru la demnitate naţională, iar de nu va fi aşa, riposta populară va trebui să fie fermă, aruncând tot ceea ce înseamnă clasă politică românească actuală la coşul de gunoi al istoriei, dar nu înainte de a fi judecaţi toţi aceia care, într-un fel sau altul se fac vinovaţi pentru siluirile repetate aduse naţiunii române.
Şi încă ceva, regimul Băsescu a fost şi este susţinut şi de un uriaş desant mediatic, recompensat pe măsură de către patroni şi sponsori dubioşi chiar din interiorul mafiei portocalii, ce şi-a întins vârtos tentaculele peste toată România. De aici pleacă manipularea şi distorsionarea adevărului , exacerbarea minciunii şi denigrării, urii şi răzbunării, şi ceea ce este mai grav, dezbinarea poporului român. La fel se întâmplă în justiţie, unde sunt promovate personaje cu pregătire profesională şi o moralitate îndoielnice, dar obediente regimului politic , luând decizii anapoda, vădit subiective, din care motive ţara trece printr-o prelungită perioadă de coşmar. Aşadar, în locul lacrimilor false şi a oricăror hotărâri strâmbe, ar trebui să primeze dreptatea, transparenţa în adevăr şi comunicare, cu şi în slujba poporului, de la vlădică la opincă. Or, pentru asta răspunderea fiecăruia trebuie să fie indiscutabilă, directă, inclusiv penală, după plată şi răsplată. Atfel….
Vasile Irod

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here