Cinci sate din Gorj, lăsate fără gaze din cauza unei avarii

285

În urma unei avarii apărute, ieri, de la ora 4.00 dimineața, în sistemul național de transport a gazelor naturale, exploatat de către compania TRANSGAZ, Distrigaz Sud Rețele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru clienţii din localitățile Godinești, Arjoci, Câlcești, Pârâu de Vale și Pârâu de Pripor. În urma acestei situații, circa 100 de clienți casnici și non-casnici au fost afectați.

Distrigaz Sud Reţele a adus însă precizări, ieri, privind sistarea alimentării cu gaze naturale în aceste localități din județul Gorj specificând că echipele companiei TRANSGAZ erau, ieri după-amiază, în curs de remediere a problemei tehnice identificate. “De asemenea, echipele Distrigaz Sud Rețele sunt mobilizate pe teren pentru a asigura reluarea alimentării cu gaze naturale a clienților afectați, preconizată pentru luni începând cu ora 20.00. În acest interval, pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, rugăm clienţii să verifice că aparatele de consum sunt închise, inclusiv aparatele automatizate şi cele cu flacără de veghe. În momentul în care se va face realimentarea cu gaz, în cazul în care clienţii simt miros de gaze, sunt rugaţi să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acţioneze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice şi, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale.
Dacă mirosul de gaze din încăperi persistă, în ciuda respectării acestor măsuri, clienţii pot apela serviciul de call-center Apeluri de Urgenţă al Distrigaz Sud Reţele la numărul unic 021 9281”, au transmis cei de la Distrigaz Sud Reţele, cerându-și, totodată, scuze pentru inconvenienţele create clienţilor.

Distrigaz Sud Reţele este o filială a ENGIE România, înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de distribuţie de cea de comercializare. Activitatea principală a societăţii este reprezentată de distribuţia gazelor naturale. Distrigaz Sud Reţele deserveşte 19 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o rețea de distribuţie de aproximativ 19.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here