Cinci benzinării din Gorj, preluate de azerii de la Socar. Tranzacția, sub lupa Consiliului Concurenței

1949

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care azerii de la Socar, compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, intenționează să preia dreptul de folosință asupra a cinci stații de distribuție carburanți operate de către Ipeco S.A.
Cele cinci stații de distribuție a carburanților, situate în județul Gorj, ar urma să fie operate de Socar Petroleum S.A în baza unui contract de închiriere de lungă durată.
Socar Petroleum S.A., societate aparținând grupului Socar, operează în prezent o rețea de 53 de stații de distribuție a carburanților la nivel național.
„În conformitate cu prevederile Legii Concurenței (nr. 21/1996), această operațiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenței. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, anunță Consiliul Concurenței.
Socar Petroleum S.A. activează preponderent pe piața carburanților, atât pe segmentul vânzărilor cu amănuntul, cât și pe segmentul vânzărilor cu ridicata.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here