Chivu cere Primăriei Rovinari să treacă Vîrțul de rural

490

Printr-o adresă transmisă, joi, Primăriei Rovinari, Laurențiu Chivu, candidatul PNL la fotoliul de primar, a solicitat instituției publice să analizeze, alături de Consiliul Județean Gorj și de Instituția Prefectului Gorj, posibilitatea trecerii localității Vîrț, componentă a orașului, din categoria localităților urbane în categoria localităților rurale. Aprobarea solicitării lui Chivu ar avantaja de altfel financiar locuitorii din Vîrț care pot avea parte astfel de taxe și impozite mult diminuate.

“Cele solicitate au în vedere modernizarea localității Vîrț prin accesarea de fonduri europene(canalizare, alimentare cu apă- Vîrț, zona Poiana, asfaltare drumuri și străzi în localitatea Vîrț Nou) și scăderea nivelului de impozitare pentru cetățenii care locuiesc în această localitate”, arată Laurențiu Chivu în cuprinsul documentului transmis, ieri, Primăriei Rovinari.
Acesta subliniază, de altfel, și că luarea unei astfel de măsuri va ajuta localitatea, dar și autoritățile, interesate să acceseze fonduri europene pentru modernizarea cerută de comunitatea din Vîrț. Avantajele cresc astfel substanțial dacă Vîrț ar fi declarată localitate rurală, mai atrage atenția Laurențiu Chivu. Fostul viceprimar de Rovinari este convins că demersul său pentru Vîrț poate avea succes, cu atât mai mult cu cât localitatea care numără în jur de 100 de persoane, majoritatea strămutați, nu are canalizare, apă curentă și drumuri modernizate. Chivu este de părerea că Vîrțul necesită și un parc pentru copii, un punct sanitar, unul veterinar și o farmacie.

primaria rovinariLaurențiu Chivu a lucrat 11 ani în Primăria Rovinari, fiind convins că cunoaște, în amănunt, problemele acestei instituţii şi implicit problemele oraşului și cele ale unicei localități componente. Printre principalele proiecte ale candidatului PNL se numără îmbunătățirea calității apei la Rovinari prin schimbarea unei conducte importante, modernizarea stației de filtrare și a bazinului de apă, extinderea adăpostului canin din oraș, transparența în cheltuirea banului public, aducerea de noi investitori în oraș și crearea de noi locuri de muncă. Chivu vrea să puncteze și în ceea ce privește acreditarea spitalului din localitate, îmbunătățirea actului medical și pentru premierea elevilor din localitate cu rezultate foarte bune la învățătură.
Piața agroalimentară, clubul vârstnicilor și bazarul orașului vor intra într-un program de modernizare ca și curățarea subsolurilor se mai specifică în lista de proiecte a candidatului PNL la Primăria Rovinari.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here