Chiloți sau ciorapi pe post de lavete. Achiziție de 100.000 lei, la CE Oltenia

2165

Complexul Energetic Oltenia intenționează să achiziționeze lavete pentru mecanicii și electricienii din carierele miniere. Compania oferă puțin peste 100.000 de lei, pentru cumpărarea a peste 150.000 de astfel de materiale textile. Minerii s-au tot plâns că folosesc chiloți sau ciorapi pentru bebeluşi, cumpărați din magazinele second-hand, pe post de lavete.

„Lavetele sunt utilizate la locurile de muncă, intrând în categoria materialelor igienico-sanitare ce se acordă salariaților care intră în contact cu praful de cărbune, uleiuri, vaseline etc, în desfășurarea activității de producție”, anunță compania. În total vor fi achiziționate 36.439 de lavete din bumbac pentru electricieni și 126.970 de lavete din bumbac sau microfibră, pentru mecanici.
„Produsele trebuie să aibă o capacitate mare de absorbție, să aibă volum redus, să nu lase scame, să fie absorbante, rezistente, să nu se decoloreze în contact cu solvenți, detergenți, cerneluri, benzină, motorină, uleiuri sau alte substanțe din această categorie”, mai susține CE Oltenia. Firmele interesate pot depune oferte până pe data de 28 august.

Lavetele din cariere: chiloți și haine de bebeluși
Angajații din cariere s-au tot plâns că sunt nevoiți să-și cumpere singuri prosoape sau haine de la second-hand pentru a le folosi pe post de lavete. „Avem nevoie de lavete în fiecare zi. Orice angajat de la sectorul mecanic are nevoie de lavete pentru a curăța anumite zone unde intervin, pentru a şterge rulmenții de impurități. Reparăm reductoare şi trebuie să ne ştergem de unsoare. Salariații merg și cumpără de unde pot, din târguri și magazinele de second-hand”, reclama sindicalistul Nicu Bunoaica.
Chiar compania recunoaște că aceste materiale nu se regăsesc pe stoc, „fapt ce poate genera sincope în buna funcționare a proceselor tehnologice din subunitățile Direcției Miniere și ELCFU Motru”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here