Cetăţean de onoare post mortem! – Cortegiu de primari la înmormântarea edilului de Rovinari

344

Mai toţi primarii din judeţul Gorj au participat, ieri, la înmormântarea omologului lor din Rovinari, Dorin Filip, edilul fiind condus pe ultimul drum de câteva sute de persoane îndoliate. Şefii instituţiilor din Gorj, cei ai autorităţilor municipale şi judeţene, dar şi liderii principalelor partide politice au trecut şi ei, pe rând, pe la catafalcul lui Filip. Foştii subalterni ai primarului, decedat departe de casă, au îmbrăcat şi ei haine cernite, aceştia purtând chiar tricouri cu chipul edilului de Rovinari, asta după ce maşinile cu care au venit la Botorogi aveau şi ele lipite fotografii care îl înfăţişau în activitate pe primarul Dorin Filip. Simplii cetăţeni din Rovinari au venit şi ei cu sutele, să-şi ia adio de la cel care le-a oferit condiţii mult mai bune de trai în oraşul, lipsit până acum câţiva ani de investiţii notabile. De altfel, pentru meritele sale profesionale, rovinărenii s-au arătat de părere că edilul decedat Dorin Filip, primar de trei mandate, merită titulatura de cetăţean de onoare post mortem al oraşului Rovinari!

Aproape o mie de persoane l-au însoţit, ieri după-amiază, pe primarul Filip pe ultimul DSC_0017drum, cortegiul funerar întinzându-se, la Botorogi, pe câţiva kilometri. De altfel, şirul maşinilor celor veniţi să-şi ia rămas bun de la edilul Dorin Filip, cel care a condus Rovinariul în ultimii 11 ani, se întindea şi el pe distanţe mari, poliţiştii veniţi să fluidizeze traficul în apropierea casei primarului folosindu-se chiar de o proprietate privată, pe care au utilizat-o drept parcare, pentru a adăposti numeroasele autoturisme garate în zonă.

Filip, pe buzele tuturor
Căldura de afară a amplificat parcă starea de tristeţe a celor prezenţi la înmormântare, oamenii adăpostindu-se la umbră până la începerea slujbei religioase, toţi vorbind DSC_0022despre necazul abătut asupra familiei primarului Filip. Persoanele îndoliate îi plângeau pe copiii primarului, pe soţie şi pe nepoţi, dar şi localitatea rămasă fără un om care s-a preocupat permanent de bunăstarea cetăţenilor. Se discuta încă despre împrejurările decesului ştiut fiind că primarul a fost găsit decedat, sâmbătă, în camera unui hotel din Tulcea în urma unei pancreatite acute, edilul neştiind în timpul vieţii că suferea de ceva grav.

Oficialii judeţului şi mai toţi primarii, şi mai toţi primarii, în acelaşi timp la Botorogi
Necazul petrecut cu Dorin Filip a reuşit însă să-i aducă alături atât pe liderii Puterii, cât DSC_0025şi pe cei ai Opoziţiei, asta deşi primarul era preşedintele organizaţiei liberale din Rovinari. Astfel, la funeraliile care au avut loc în satul Botorogi din comuna Dăneşti, la domiciliul edilului, au fost văzuţi, aducându-i primarului decedat un ultim omagiu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, subprefectul Sorin Arjoca, copreşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, primari din mai multe oraşe şi comune şi colegi din Partidul Naţional Liberal. Dorin Hanu, edilul municipiului Motru, a venit şi el cu o coroană de flori la înmormântarea lui Dorin Filip, dar au făcut-o şi primarul de Turburea, Ion Bârcă, DSC_0027edilul suspendat din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, primarul de Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu, acesta fiind chiar extrem de tulburat pentru pierderea prietenului său, edilul din Dăneşti şi mulţi alţii.
La înmormântare, şi chiar înainte de aceasta, a venit şi subprefectul capitalei, Liviu Andrei, fin al primarului decedat, Cosmin Popescu, Gheorghe Etăgan, Ion Ruşeţ şi alte persoane publice şi din mediul sindical.
Toţi consilierii locali din Rovinari şi-au petrecut noaptea în priveghi la Botorogi, alături de citymanagerul Costel Podaru, la fel de marcat de cursul evenimentelor.
DSC_0034Toţi cei trecuţi începând de duminică pe la catafalcul primarului au urat condoleanţe familiei îndoliate şi i-au îmbărbătat pe toţi cei apropiaţi edilului decedat să treacă peste necazul pricinuit de trecerea în nefiinţă a omului Dorin Filip.

Cetăţean de onoare post mortem, un merit pentru 11 ani
DSC_0036Reamintim faptul că, duminică, consilierii locali din Rovinari, întruniţi într-o şedinţă extraordinară, au luat hotărârea ca timp de trei zile, la nivelul localităţii să fie decretată DSC_0039stare de doliu, iar o stradă din oraş să poarte numele edilului. Totodată, ei au decis anularea Festivalului Berii care urma să se desfăşoare în această săptămână.
DSC_0046La o şedinţă viitoare poate că Dorin Filip ar merita să fie declarat şi cetăţean de onoare post mortem al localităţii, în semn de apreciere pentru activitatea de 11 ani dedicată comunităţii.
Anamaria Stoica

La sfârşitul săptămânii trecute, Dorin Filip a participat la Tulcea la întâlnirea organizată de Asociaţia Oraşelor din România, organism în cadrul căruia primarul de Rovinari avea funcţia de vicepreşedinte. Sâmbătă dimineaţa, şoferul edilului, îngrijorat că acesta nu coboară din cameră şi nici nu răspunde la telefon, le-a solicitat angajaţilor complexului să deschidă uşa camerei de hotel, găsindu-l decedat. Potrivit necropsiei, cauza morţii este o pancreatită acută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here