Certificate de apreciere din partea lui Raed Arafat pentru 16 angajați ai ISU Gorj

1117

După faptă a venit și răsplata pentru cei 16 angajați ai ISU Gorj, care, în perioada 13-18 octombrie, 2018, au participat la exercițiul național de răspuns în situații de urgență SEISM 2018. Aceștia au primit certificate de apreciere, semnate de către Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
,,Anul 2018 a fost unul în care, la nivel național, au fost realizări notabile în ceea ce privește activitățile de protecție civilă. Țara noastră a organizat cel mai amplu exercițiu din Europa în situația producerii unui seism major. Exercițiul a fost denumit generic „SEISM 2018”, iar scenariul a presupus că, în urma seismului, cea mai afectată zonă a fost capitala României București.
Au fost alertate toate inspectoratele județene pentru situații de urgență județene. A fost activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene și îmbinat exercițiul SEISM 2018 cu exercițiul MODEX 2018 care, de asemenea, a fost cel mai amplu exercițiu medical desfășurat în Europa. Exercițiile au implicat participarea structurilor de pompieri din toată țara și echipaje medicale specializate din: Austria, Germania, Italia, România, Slovacia, Suedia, Norvegia și Israel, precum și experți din alte state participante la mecanism. Ne mândrim să spunem că instituția noastră a fost în mijlocul acțiunii și odată cu activarea exercițiului SEISM 2018, 89 de cadre militare și 15 mijloace de intervenție au fost dislocate către municipiul Bucureșți care, așa cum spuneam a fost zona cea mai afectată. După ajungerea forțelor și mijloacelor de intervenție ale Inspectoratului în cadrul Bazei de Operații, în urma analizei situației create și a scenariului elaborat, în cadrul exercițiului au rămas să-și desfășoare activitatea și să participe la misiuni 16 cadre cu cinci mjiloace de intervenție. Acestea au participat în total la 61 misiuni în cadrul exercițiului care s-au desfășurat pe teritoriul municipiului București în locații precum Biblioteca Națională, Fosta Fabrică de Bere Rahova, Spitalul Clinic Nicolae Malaxa sau Cora Pantelimon. Pentru profesionalismul de care au dat dovadă, colegii noștri au primit din partea Departamentului pentru Situații de Urgență Certificate de Apreciere semnate de către domnul Raed Arafat – Secretar de Stat – Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul Harm Bastian Harms – directorul executiv al EU-Modex și domnul Peter Billing – șef unitate Comisia Europeană”, se precizează într-un comunicat al ISU Gorj.
Certificatele de apreciere au fost înmânate de inspectorul șef al ISU Gorj, Augustin Malacu. Cei 16 angajați sunt Daniel Crăciun (locotenent) care, pe timpul exercițiului a fost ofițerul care a coordonat cu profesionalism intervenția echipajelor din Gorj; Andrei Popescu (plutonier); Adrian Popescu (plutonier major); Elvis Filip (plutonier major); Sorin Boldea (plutonier adjutant); Adrian Saragea (plutonier adjutant); Sorin Vâlceanu (plutonier adjutant); Robert Dragomirescu (plutonier major); Romeo Todea (plutonier major); Marian Condel (plutonier major); Daniel Cojocaru (plutonier major); Ion Dobrițan (plutonier adjutant); Daniel Șuvelea (plutonier major); Claudiu Bodeanu (plutonier major); Florin Chisim (plutonier major) și plutonierul major Alexandru Trotea.
Printre cei care au primit certificate de apreciere s-a aflat și Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al instituției. În timp ce se afla în Capitală, acesta a devenit erou. Fiind martor la un accident, Florin Chisim a intervenit imediat. Două mașini au intrat în coliziune, iar două femei au avut nevoie de ajutor. ,,Două persoane au fost salvate de doi dintre pompierii care fac parte din echipa de comunicatori, angrenată în exercițiul SEISM 2018. Fără să stea pe gânduri, cei doi purtători de cuvânt au acordat primul ajutor și au liniștit victimele unui accident rutier produs în zona Otopeni. Aceștia se deplasau spre locațiile în care se joacă scenariile tactice din Capitală pentru a evidenția complexitatea misiunilor de salvare a vieților omenești. Pompierii Florin Chisim de la ISU Gorj și Florentin Daciu de la ISU Tulcea sunt exemple ale solidarității și devotamentului pe care pompierii le au față de semeni, indiferent de momentul zilei sau locul în care se află”, au precizat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here